Vill satsa på biblioteksfrågor

12 apr 2012 • < 1 min

Författaren Gunnar Ardelius är föreslagen till ny ordförande i Författarförbundet efter Mats Söderlund som lämnar vid förbundets årsstämma den 11...

Gunnar Ardelius. Foto: Sara Moritz

Författaren Gunnar Ardelius är föreslagen till ny ordförande i Författarförbundet efter Mats Söderlund som lämnar vid förbundets årsstämma den 11 maj. Det är också på årsstämman som valet av ny ordförande sker.

Idag är Gunnar Ardelius ordförande i Författarförbundets Biblioteksråd och om han blir vald är det också biblioteksfrågor jämte demokratifrågor som han bl a vill arbeta för.

Gunnar Ardelius är född 1981 och debuterade 2006 med ungdomsboken Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Sedan dess har han skrivit ytterligare två ungdomsböcker: När du blundar tittar jag (2007) och Bara kärlek kan krossa ditt hjärta (2010) som är en fristående fortsättning på den hyllade debutromanen.

I mars i år debuterade han som vuxenförfattare med den uppmärksammade romanen Friheten förde oss hit.

I Sveriges Författarförbunds Biblioteksråd sitter idag följande ledamöter: Madeleine Hjort, Kalle Güettler, Lena Kallenberg och Arne Jonsson.

 

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min