Vill satsa på biblioteksfrågor

12 apr 2012 • < 1 min

Författaren Gunnar Ardelius är föreslagen till ny ordförande i Författarförbundet efter Mats Söderlund som lämnar vid förbundets årsstämma den 11...

Gunnar Ardelius. Foto: Sara Moritz

Författaren Gunnar Ardelius är föreslagen till ny ordförande i Författarförbundet efter Mats Söderlund som lämnar vid förbundets årsstämma den 11 maj. Det är också på årsstämman som valet av ny ordförande sker.

Idag är Gunnar Ardelius ordförande i Författarförbundets Biblioteksråd och om han blir vald är det också biblioteksfrågor jämte demokratifrågor som han bl a vill arbeta för.

Gunnar Ardelius är född 1981 och debuterade 2006 med ungdomsboken Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Sedan dess har han skrivit ytterligare två ungdomsböcker: När du blundar tittar jag (2007) och Bara kärlek kan krossa ditt hjärta (2010) som är en fristående fortsättning på den hyllade debutromanen.

I mars i år debuterade han som vuxenförfattare med den uppmärksammade romanen Friheten förde oss hit.

I Sveriges Författarförbunds Biblioteksråd sitter idag följande ledamöter: Madeleine Hjort, Kalle Güettler, Lena Kallenberg och Arne Jonsson.

 

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min