Vill satsa på biblioteksfrågor

12 apr 2012 • < 1 min

Författaren Gunnar Ardelius är föreslagen till ny ordförande i Författarförbundet efter Mats Söderlund som lämnar vid förbundets årsstämma den 11...

Gunnar Ardelius. Foto: Sara Moritz

Författaren Gunnar Ardelius är föreslagen till ny ordförande i Författarförbundet efter Mats Söderlund som lämnar vid förbundets årsstämma den 11 maj. Det är också på årsstämman som valet av ny ordförande sker.

Idag är Gunnar Ardelius ordförande i Författarförbundets Biblioteksråd och om han blir vald är det också biblioteksfrågor jämte demokratifrågor som han bl a vill arbeta för.

Gunnar Ardelius är född 1981 och debuterade 2006 med ungdomsboken Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Sedan dess har han skrivit ytterligare två ungdomsböcker: När du blundar tittar jag (2007) och Bara kärlek kan krossa ditt hjärta (2010) som är en fristående fortsättning på den hyllade debutromanen.

I mars i år debuterade han som vuxenförfattare med den uppmärksammade romanen Friheten förde oss hit.

I Sveriges Författarförbunds Biblioteksråd sitter idag följande ledamöter: Madeleine Hjort, Kalle Güettler, Lena Kallenberg och Arne Jonsson.

 

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min