Konstälskarnas bibliotek nyöppnar

25 nov 2014 • < 1 min

Idag öppnar Konstbiblioteket i Stockholm efter en omfattande renovering och ombyggnad som bland annat inneburit att en tillgänglighetsanpassad hiss har...

KonstbibliotekIdag öppnar Konstbiblioteket i Stockholm efter en omfattande renovering och ombyggnad som bland annat inneburit att en tillgänglighetsanpassad hiss har installerats.

Konstbiblioteket är Moderna Museets och Nationalmuseums gemensamma bibliotek för konst, fotografi och design. 2013 slogs Fotografibiblioteket vid Moderna museet samman med Konstbiblioteket vid Nationalmuseum till ett bibliotek som drivs av de båda museerna tillsammans. Sammanslagningen har gjort biblioteket till ett av Nordens största specialbibliotek inom konst, fotografi och design. Beståndet speglar förstås respektive museums samlingar och verksamhet och täcker tidsperioden från renässansen fram till idag.

Referensbiblioteket rymmer uppslagsverk och allmänna verk om konstnärer och fotografer samt egenutgivna publikationer såsom utställningskataloger. Tidskriftssamlingen omfattar över 900 enskilda titlar. Tidskrifter utgivna i år kan läsas på plats medan äldre kan beställas fram.

Konstbiblioteket ligger på Holmamiralens väg 2 på Skeppsholmen och har från den 25 november öppet tisdag till torsdag kl 13-17.

Foto: Bibliotekets byggnad och omgivningar på Skeppsholmen i Stockholm.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min