Konstälskarnas bibliotek nyöppnar

25 nov 2014 • < 1 min

Idag öppnar Konstbiblioteket i Stockholm efter en omfattande renovering och ombyggnad som bland annat inneburit att en tillgänglighetsanpassad hiss har...

KonstbibliotekIdag öppnar Konstbiblioteket i Stockholm efter en omfattande renovering och ombyggnad som bland annat inneburit att en tillgänglighetsanpassad hiss har installerats.

Konstbiblioteket är Moderna Museets och Nationalmuseums gemensamma bibliotek för konst, fotografi och design. 2013 slogs Fotografibiblioteket vid Moderna museet samman med Konstbiblioteket vid Nationalmuseum till ett bibliotek som drivs av de båda museerna tillsammans. Sammanslagningen har gjort biblioteket till ett av Nordens största specialbibliotek inom konst, fotografi och design. Beståndet speglar förstås respektive museums samlingar och verksamhet och täcker tidsperioden från renässansen fram till idag.

Referensbiblioteket rymmer uppslagsverk och allmänna verk om konstnärer och fotografer samt egenutgivna publikationer såsom utställningskataloger. Tidskriftssamlingen omfattar över 900 enskilda titlar. Tidskrifter utgivna i år kan läsas på plats medan äldre kan beställas fram.

Konstbiblioteket ligger på Holmamiralens väg 2 på Skeppsholmen och har från den 25 november öppet tisdag till torsdag kl 13-17.

Foto: Bibliotekets byggnad och omgivningar på Skeppsholmen i Stockholm.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min