Konstälskarnas bibliotek nyöppnar

25 nov 2014 • < 1 min

Idag öppnar Konstbiblioteket i Stockholm efter en omfattande renovering och ombyggnad som bland annat inneburit att en tillgänglighetsanpassad hiss har...

KonstbibliotekIdag öppnar Konstbiblioteket i Stockholm efter en omfattande renovering och ombyggnad som bland annat inneburit att en tillgänglighetsanpassad hiss har installerats.

Konstbiblioteket är Moderna Museets och Nationalmuseums gemensamma bibliotek för konst, fotografi och design. 2013 slogs Fotografibiblioteket vid Moderna museet samman med Konstbiblioteket vid Nationalmuseum till ett bibliotek som drivs av de båda museerna tillsammans. Sammanslagningen har gjort biblioteket till ett av Nordens största specialbibliotek inom konst, fotografi och design. Beståndet speglar förstås respektive museums samlingar och verksamhet och täcker tidsperioden från renässansen fram till idag.

Referensbiblioteket rymmer uppslagsverk och allmänna verk om konstnärer och fotografer samt egenutgivna publikationer såsom utställningskataloger. Tidskriftssamlingen omfattar över 900 enskilda titlar. Tidskrifter utgivna i år kan läsas på plats medan äldre kan beställas fram.

Konstbiblioteket ligger på Holmamiralens väg 2 på Skeppsholmen och har från den 25 november öppet tisdag till torsdag kl 13-17.

Foto: Bibliotekets byggnad och omgivningar på Skeppsholmen i Stockholm.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min