Ett år med pandemin – så har biblioteksvärlden berörts

11 mar 2021 • < 1 min

Den 11 mars 2020 deklarerade WHO att en pandemi brutit ut. Under året som gått har världen förändrats. Så här har covid-19 påverkat de svenska biblioteken.

Minns du hur det började? Den 11 mars 2020 konstaterade WHO att covid-19 var en pandemi. Få anade då vilka följder pandemin skulle få för individer, samhälle och bibliotek. Sedan dess har det varit många turer och vändningar. I Biblioteksbladets tidslinje finns ett urval av de viktigaste händelserna som berör biblioteken under året som gått.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min