Ett år med pandemin – så har biblioteksvärlden berörts

11 mar 2021 • < 1 min

Den 11 mars 2020 deklarerade WHO att en pandemi brutit ut. Under året som gått har världen förändrats. Så här har covid-19 påverkat de svenska biblioteken.

Minns du hur det började? Den 11 mars 2020 konstaterade WHO att covid-19 var en pandemi. Få anade då vilka följder pandemin skulle få för individer, samhälle och bibliotek. Sedan dess har det varit många turer och vändningar. I Biblioteksbladets tidslinje finns ett urval av de viktigaste händelserna som berör biblioteken under året som gått.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Samtal om folkbibliotekens ekonomi

Hur ska folkbiblioteken hantera det ekonomiska stålbad som väntar i landets kommuner? Det är temat för ett samtal på kultureventet Folk och kultur i Eskilstuna i dag, torsdag.

9 feb 2023 • < 1 min

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min