200 utlån trots att biblioteket var stängt

7 nov 2023 • < 1 min

Besökare tog sig in på stadsbiblioteket i Göteborg, trots att det var stängt i helgen. Inget förstördes, men 200 böcker lånades ut.

Hade olåst i helgen.

– Det är helt fantastiskt att man som göteborgare kommer in till ett tomt bibliotek och sedan behandlar det så kärleksfullt, säger enhetschef Annacarin Elf, till P4 Göteborg.

Någon hade glömt att låsa en dörr till stadsbiblioteket och många besökare gick helt enkelt in, rapporterar radion.

Annacarin Elf fick ett samtal från en kollega och åkte in till biblioteket. Där satt flera besökare.

– Rätt många satt och läste tidningar och vi hade några familjer på barnavdelningen som satt vid sökdatorn och letade böcker.

Totalt kom 446 besökare till biblioteket medan det egentligen var stängt och 200 utlån gjordes.

1 kommentarer

  1. Jättebra! I vår kommun (Lindesberg) har vi Meröppet på biblioteket. Vi kan låna varje dag från morgon till kväll med ett eget inlägg. Det är så smidigt och bra. Tänk vilken skatt det är att kunna gå till sitt bibliotek när det passar mig själv.

Vad tycker du?

BIBLIOTEKSBLADETS POLICY FÖR KOMMENTARER

Som gäst på Biblioteksbladets webbplats är du välkommen att kommentera och diskutera. Vi förväntar oss att tonen i kommentarerna är respektfull och att de håller sig till ämnet.

Vi raderar kommentarer som innehåller grovt språk, rasism, sexism, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner liksom ogrundade spekulationer om enskilda eller särskilda folkgrupper, samt kommentarer som inte håller sig till ämnet. Detsamma gäller länkar till ovanstående. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.

Vill du komma i kontakt med redaktionen direkt går det också bra att e-posta till redaktion@biblioteksbladet.se.


Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min