200 utlån trots att biblioteket var stängt

7 nov 2023 • < 1 min

Besökare tog sig in på stadsbiblioteket i Göteborg, trots att det var stängt i helgen. Inget förstördes, men 200 böcker lånades ut.

Hade olåst i helgen.

– Det är helt fantastiskt att man som göteborgare kommer in till ett tomt bibliotek och sedan behandlar det så kärleksfullt, säger enhetschef Annacarin Elf, till P4 Göteborg.

Någon hade glömt att låsa en dörr till stadsbiblioteket och många besökare gick helt enkelt in, rapporterar radion.

Annacarin Elf fick ett samtal från en kollega och åkte in till biblioteket. Där satt flera besökare.

– Rätt många satt och läste tidningar och vi hade några familjer på barnavdelningen som satt vid sökdatorn och letade böcker.

Totalt kom 446 besökare till biblioteket medan det egentligen var stängt och 200 utlån gjordes.

1 kommentarer

  1. Jättebra! I vår kommun (Lindesberg) har vi Meröppet på biblioteket. Vi kan låna varje dag från morgon till kväll med ett eget inlägg. Det är så smidigt och bra. Tänk vilken skatt det är att kunna gå till sitt bibliotek när det passar mig själv.

Senaste nytt

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min