Helgöppet i Stockholm

19 aug 2013 • < 1 min

Från och med den här veckan kommer alla folkbibliotek i Stockholm att hålla helgöppet – åtminstone någon dag i helgen....

Från och med den här veckan kommer alla folkbibliotek i Stockholm att hålla helgöppet – åtminstone någon dag i helgen. Dessutom kommer alla bibliotek att hålla öppet minst fyra dagar i veckan. Mest öppethållande blir det I Kista och Skärholmen – där har har biblioteken öppet 362 dagar om året. Stockholmsbiblioteken blir tillgängligare när öppettiderna förbättras i höst.  Alla bibliotek från Husby i norr till Farsta i söder kommer att ha öppet minst fyra dagar i veckan, varav minst en helgdag. Förändringen är ett led i arbetet för att Stockholms stadsbibliotek ska hålla öppet invånarna har möjlighet att besöka dem.

Detta betyder att nio bibliotek som förut haft helt stängt under helgerna kommer att ha öppet minst en av dagarna. Antalet helgöppna bibliotek ökar alltså med 30 procent. Totalt tio bibliotek utöver Kista och Skärholmen kommer att få utökade öppettider.

Sammanfattningsvis kommer det att se ut så här:

  • Alla bibliotek kommer att ha öppet minst fyra dagar/vecka, varav minst en helgdag.
  • Kista och Skärholmen kommer att ha öppet 362 dagar/år. De håller stängt endast midsommardagen, juldagen och nyårsdagen.
  • Nio bibliotek som förut haft helgstängt får nu öppet minst en av dagarna. De biblioteken är: Sköndal, Hagsätra, Örby, Stora Essingen, Björkhagen, Telefonplan, Blackeberg, Hjorthagen och Slussen/Gamla stan.
  • Totalt tolv bibliotek får utökade öppettider.
  • De nya öppettiderna gäller från och med  måndag 19 augusti.
  • Stockholms stadsbibliotek har 40 bibliotek runt om i Stockholm och ger även service via biblioteket.se, m.biblioteket.se, Internationella biblioteket, Regionbiblioteket och via bibliotekstjänster på drygt 50 platser

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Ett sätt att splittra samhället på djupet

Motståndet mot en lag om anmälningsplikt är massivt. Det stod klart – om någon tidigare svävade i ovisshet om saken – under ett seminarium i riksdagen på onsdagsförmiddagen.”Det är Pandoras box – vägen in i ett angiverisamhälle.”

29 maj 2024 • 3 min

Politik

Samtal om anmälningsplikten i riksdagen

Vad skulle en ny lag om anmälningsplikt innebära i praktiken? I morgon, onsdag, debatteras frågan av riksdagsledamöterna Muharrem Demirok (C), Amanda Lind (MP), Magnus Resare (M) och Camilla Mårtensen (L).

28 maj 2024 • 2 min

Digitalisering

AI bidrar till samtal om EU

I Karlskrona kan biblioteksbesökarna snacka EU med en chattrobot. AI görs därmed till en del av ett utvidgat referenssamtal, säger Bengt-Gunnar Österberg, bibliotekarie och platsansvarig för stadsbiblioteks digitala center.

27 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min