Karlstad bäst i världen...

11 apr 2014 • < 1 min

Karlstad stadsbiblioteks Facebook-sida rankas just nu som etta i världen av Meltwater Likealyzer i interaktivitet i kategorin bibliotek/library. Biblioteket får...

Karlstad stadsbiblioteks Facebook-sida rankas just nu som etta i världen av Meltwater Likealyzer i interaktivitet i kategorin bibliotek/library. Biblioteket får 94 av 100 möjliga poäng och hamnar dessutom på totalt plats 130 i alla kategorier, av alla världens Facebooksidor som analyseras genom mätverktyget Analyzer.I BBL nr 1/2014  uppmärksammade MarieLouise Samuelsson en uppsats som handlade om biblioteken och Facebook (Månadens uppsats: Biblioteken på Facebook av Anna-Karin Engqvist Jonsson). Uppsatsförfattaren kom fram till att bibliotekens ambitioner att skapa dialog med användarna via Facebook ofta kom på skam. Det resulterade i att bibliotekens egna Facebooksidor oftast handlar om envägskommunikation, information och marknadsföring snarare än dialog.

Karlstad är uppenbarligen undantaget. Och fler är på väg att bli undantag enligt Likealyzers Like-rank-lista: Linköpings stadsbibliotek hamnar på en 16 plats totalt (i världen) i kategorin bibliotek med 80 poäng, Västerås stadsbibliotek på totalt 34:e plats med 75 poäng, Stadsbiblioteket i Stockholm, plats 50 med 72 poäng, Växjö, plats 54 med 71 poäng etc.

Grattis Karlstad – bäst i världen på dialog…

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Lätt att få jobb för bibliotekarier

I takt med att AI används alltmer kommer bibliotekariernas kompetens att bli mer eftertraktad. Det spår Saco i sin senaste rapport och slår fast att det kommer att vara fortsatt lätt för bibliotekarier att hitta jobb.

27 mar 2024 • < 1 min

Nyheter

Bildspel: Glittrigt avslut på Marskonferensen

Marskonferensen avslutades med glitter och dans. Men också med allvar. Petter Wallenberg och Inga Tvivel (Jan Ericson) från Bland drakar och dragqueens berättade om sitt arbete och om det hot och hat som nu är deras vardag.

22 mar 2024 • 2 min

Nyheter

KB rustar för krig

Samtidigt som kostnaderna stiger behövs det mer resurser för att ”etablera en ändamålsenlig krigsorganisation”, skriver KB i sitt budgetunderlag för 2025–2027. ”Det kan bli väldigt tuffa prioriteringar”, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall.

20 mar 2024 • 2 min