Karlstad bäst i världen...

11 apr 2014 • < 1 min

Karlstad stadsbiblioteks Facebook-sida rankas just nu som etta i världen av Meltwater Likealyzer i interaktivitet i kategorin bibliotek/library. Biblioteket får...

Karlstad stadsbiblioteks Facebook-sida rankas just nu som etta i världen av Meltwater Likealyzer i interaktivitet i kategorin bibliotek/library. Biblioteket får 94 av 100 möjliga poäng och hamnar dessutom på totalt plats 130 i alla kategorier, av alla världens Facebooksidor som analyseras genom mätverktyget Analyzer.I BBL nr 1/2014  uppmärksammade MarieLouise Samuelsson en uppsats som handlade om biblioteken och Facebook (Månadens uppsats: Biblioteken på Facebook av Anna-Karin Engqvist Jonsson). Uppsatsförfattaren kom fram till att bibliotekens ambitioner att skapa dialog med användarna via Facebook ofta kom på skam. Det resulterade i att bibliotekens egna Facebooksidor oftast handlar om envägskommunikation, information och marknadsföring snarare än dialog.

Karlstad är uppenbarligen undantaget. Och fler är på väg att bli undantag enligt Likealyzers Like-rank-lista: Linköpings stadsbibliotek hamnar på en 16 plats totalt (i världen) i kategorin bibliotek med 80 poäng, Västerås stadsbibliotek på totalt 34:e plats med 75 poäng, Stadsbiblioteket i Stockholm, plats 50 med 72 poäng, Växjö, plats 54 med 71 poäng etc.

Grattis Karlstad – bäst i världen på dialog…

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min