Papperslösa får låna i Stockholm

19 dec 2013 • < 1 min

Stockholms stads kulturnämnd har fattat beslut om att papperslösa och personer utan adress ska kunna få låna medier på stadens...

Stockholms stads kulturnämnd har fattat beslut om att papperslösa och personer utan adress ska kunna få låna medier på stadens bibliotek.

Som BBL tidigare har skrivit (nr 8/2013) var det fyra ledamöter från (V), (S) och (MP) i kulturnämnden som väckte förslaget i en skrivelse tidigare i höstas. Och nu har alltså förslaget klubbats igenom som innebär att papperslösa och personer utan fast adress får tillgång till lånekort med tillhörande service.

I verksamhetsplanen för 2014 poängterar också kulturnämnden i Stockholm att ”böcker och bibliotek är centrala delar i Stockholms kulturpolitik”. Under 2014 planeras flera ny- och ombyggnationer av bibliotek, som exempel nämns biblioteket i Kista Galleria och stadsbiblioteket i Asplundhuset.

Under 2014 skall SSB också nå fler och nya användare i allmänhet, i synnerhet barn och unga boende i ytterstaden och framförallt i boende i Farsta, Skärholmen, Bredäng, Husby och Tensta. Satsningen avser även Rinkeby.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min