Papperslösa får låna i Stockholm

19 dec 2013 • < 1 min

Stockholms stads kulturnämnd har fattat beslut om att papperslösa och personer utan adress ska kunna få låna medier på stadens...

Stockholms stads kulturnämnd har fattat beslut om att papperslösa och personer utan adress ska kunna få låna medier på stadens bibliotek.

Som BBL tidigare har skrivit (nr 8/2013) var det fyra ledamöter från (V), (S) och (MP) i kulturnämnden som väckte förslaget i en skrivelse tidigare i höstas. Och nu har alltså förslaget klubbats igenom som innebär att papperslösa och personer utan fast adress får tillgång till lånekort med tillhörande service.

I verksamhetsplanen för 2014 poängterar också kulturnämnden i Stockholm att ”böcker och bibliotek är centrala delar i Stockholms kulturpolitik”. Under 2014 planeras flera ny- och ombyggnationer av bibliotek, som exempel nämns biblioteket i Kista Galleria och stadsbiblioteket i Asplundhuset.

Under 2014 skall SSB också nå fler och nya användare i allmänhet, i synnerhet barn och unga boende i ytterstaden och framförallt i boende i Farsta, Skärholmen, Bredäng, Husby och Tensta. Satsningen avser även Rinkeby.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min