Kvinnor är experter

7 mar 2012 • < 1 min

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars har Göteborgs universitet tagit tillfället i akt att uppmärksamma lärosätets många kvinnliga forskare på...

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars har Göteborgs universitet tagit tillfället i akt att uppmärksamma lärosätets många kvinnliga forskare på lite annorlunda sätt.

Så här skriver man i ett pressmeddelande: ”Män dominerar stort som experter i media. Det vill vi ändra på. Därför har vi samlat 100 experter som kan svara på journalisters frågor om allt från virussjukdomar och havsmiljö till opera, matematikundervisning och kredit- och obeståndsrätt. Förutom djup och bred sakkunskap har de också det gemensamt att de är kvinnor.”

På universitetets webbplats finns en alfabetisk lista efter namn på kvinnliga experter/forskare som fördjupar sig i de mest spännande ämnesområden. Denna lista är bara början – det finns fler kvinnliga forskare vid universitetet än de nu hundra listade. Förteckningen kommer att kontinuerligt uppdateras med fler namn.

På webbplatsen hitta-experten hittar man fler forskare på Göteborgs universitet som gärna svarar på frågor från journalister och presskontakter inom universitetets samtliga vetenskapsområden hittar man här.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min