Kvinnor är experter

7 mar 2012 • < 1 min

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars har Göteborgs universitet tagit tillfället i akt att uppmärksamma lärosätets många kvinnliga forskare på...

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars har Göteborgs universitet tagit tillfället i akt att uppmärksamma lärosätets många kvinnliga forskare på lite annorlunda sätt.

Så här skriver man i ett pressmeddelande: ”Män dominerar stort som experter i media. Det vill vi ändra på. Därför har vi samlat 100 experter som kan svara på journalisters frågor om allt från virussjukdomar och havsmiljö till opera, matematikundervisning och kredit- och obeståndsrätt. Förutom djup och bred sakkunskap har de också det gemensamt att de är kvinnor.”

På universitetets webbplats finns en alfabetisk lista efter namn på kvinnliga experter/forskare som fördjupar sig i de mest spännande ämnesområden. Denna lista är bara början – det finns fler kvinnliga forskare vid universitetet än de nu hundra listade. Förteckningen kommer att kontinuerligt uppdateras med fler namn.

På webbplatsen hitta-experten hittar man fler forskare på Göteborgs universitet som gärna svarar på frågor från journalister och presskontakter inom universitetets samtliga vetenskapsområden hittar man här.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min