Kvinnor är experter

7 mar 2012 • < 1 min

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars har Göteborgs universitet tagit tillfället i akt att uppmärksamma lärosätets många kvinnliga forskare på...

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars har Göteborgs universitet tagit tillfället i akt att uppmärksamma lärosätets många kvinnliga forskare på lite annorlunda sätt.

Så här skriver man i ett pressmeddelande: ”Män dominerar stort som experter i media. Det vill vi ändra på. Därför har vi samlat 100 experter som kan svara på journalisters frågor om allt från virussjukdomar och havsmiljö till opera, matematikundervisning och kredit- och obeståndsrätt. Förutom djup och bred sakkunskap har de också det gemensamt att de är kvinnor.”

På universitetets webbplats finns en alfabetisk lista efter namn på kvinnliga experter/forskare som fördjupar sig i de mest spännande ämnesområden. Denna lista är bara början – det finns fler kvinnliga forskare vid universitetet än de nu hundra listade. Förteckningen kommer att kontinuerligt uppdateras med fler namn.

På webbplatsen hitta-experten hittar man fler forskare på Göteborgs universitet som gärna svarar på frågor från journalister och presskontakter inom universitetets samtliga vetenskapsområden hittar man här.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min