Klart med ny generalsekreterare

6 mar 2023 • < 1 min

Än så länge är det hemligt vem det blir, men det är spikat vem som tar över efter Karin Linder i Svensk biblioteksförening. ”En drömkandidat.”

Intresset för att ta över som generalsekreterare i Svensk biblioteksförening var stort. Över 40 kandidater fanns att välja bland, något som ordförande Helene Öberg, tycker är positivt.

– Det är jätteroligt. Det visar att det här är en attraktiv versamhet och att många vill jobba med Svensk biblioteksförening.

Karin Linder lämnade posten som generalsekreterare efter sex år, strax före årsskiftet, för att börja jobba på Svenska journalistförbundet. Svensk biblioteksförening tog hjälp av en rekryteringsbyrå för att hitta hennes ersättare. Rekryteringsbyrån hade annons ute, men letade också aktivt själva efter lämpliga kandidater. De letade brett, både inom och utanför bibliotekssfären.

Och nu har alltså en av de över 40 kandidaterna valts ut. Föreningen vill dock hålla det hemligt i ytterligare någon vecka eller två för att alla som behöver få informationen först ska hinna få det innan det blir offentligt.

– Vi har hållit tidsplanen, intresset var stort och vi har en drömkandidat. Jag skulle säga att det har gått riktigt bra, säger Helene Öberg.

0 kommentarer

Vad tycker du?

BIBLIOTEKSBLADETS POLICY FÖR KOMMENTARER

Som gäst på Biblioteksbladets webbplats är du välkommen att kommentera och diskutera. Vi förväntar oss att tonen i kommentarerna är respektfull och att de håller sig till ämnet.

Vi raderar kommentarer som innehåller grovt språk, rasism, sexism, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner liksom ogrundade spekulationer om enskilda eller särskilda folkgrupper, samt kommentarer som inte håller sig till ämnet. Detsamma gäller länkar till ovanstående. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.

Vill du komma i kontakt med redaktionen direkt går det också bra att e-posta till redaktion@biblioteksbladet.se.


Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min