Bolla nedlagt

7 jan 2015 • < 1 min

Vid årsskiftet lades Kulturrådets nationella webbplats för barn- och ungdomskultur, bolla.se, ned av besparingsskäl. Bolla.se invigdes i februari 2012 på...

bolla_402Vid årsskiftet lades Kulturrådets nationella webbplats för barn- och ungdomskultur, bolla.se, ned av besparingsskäl. Bolla.se invigdes i februari 2012 på uppdrag av regeringen för att sprida kunskap om olika arbetssätt som främjar barns och ungas delaktighet och möjligheter till eget skapande samt för att förmedla nyheter och aktuell forskning om barn- och ungdomskultur.

I första hand har bolla.se riktat sig till de som arbetar med barn- och ungdomskultur såsom pedagoger, bibliotekarier, konsulenter, kultursekreterare men även utövare och upphovsmän verksamma inom barn- och ungdomsområdet.

Fram till den 31 mars 2015  kommer allt material finnas tillgängligt på webbplatsen men sedan årsskiftet har uppdatering av material och innehåll upphört. Bollas kanaler på Facebook och Twitter kommer även de att upphöra.

Tills vidare kommer bevakningen av barn- och ungdomskultur ske via myndighetens hemsida, via nyhetsbrev och i sociala medier.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ovanligt med politisk inblandning – men oron finns

Björn Orring, Ulf Dernevik och Anna Troberg är nöjda med svaren de fick från regeringsföreträdarna om armlängds avstånd. Och en undersökning som Biblioteksbladet har gjort visar att det, än så länge, är ovanligt att politiker blandar sig i biblioteksverksamheten. Men oro finns för framtiden.

23 mar 2023 • 2 min

Krönika

Digitalt landskap kräver debatt och samverkan

Bibliotekens närvaro på Tiktok blottar en konflikt mellan tillgänglighet och skydd av människors integritet. Hur ska detta hanteras? Svaret ligger inte alltid i att göra mer av samma, utan det måste också vara möjligt att göra nytt, skriver digitaliseringsexperten Carl Heath.

17 mar 2023 • 2 min

Debatt

Vi bygger demokratin starkare

Örebro bibliotek har anställt en bibliotekssocionom och därmed försökt definiera gränsen för bibliotekssystemet. Genom att ta vårt uppdrag på allvar kan vi hjälpas åt att överbrygga klyftorna i samhället, skriver Lars Hilmersson och Lotta Perkiö.

14 mar 2023 • 4 min

Reportage

Livsviktiga boktips bakom galler

I 18 år har Thomas Öhnell levererat lästips och begärt in sena boklån från långtidsdömda på Hall. När nya regeringen ropar efter hårdare straff och högre murar är det inte första gången han hör det. ”Jag blir alltid lite orolig.”

13 mar 2023 • 4 min