Uppskattad jubilar

23 sep 2013 • < 1 min

Den sprids i 400 000 exemplar, den är gratis och nu när den släpps på årets Bok & Biblioteksmässa i...

Den sprids i 400 000 exemplar, den är gratis och nu när den släpps på årets Bok & Biblioteksmässa i Göteborg är det för 15:e året i rad. Det handlar om Barnbokskatalogen med utvalda böcker av alla de slag för barn och unga.

Katalogen är ett verktyg för att lotsa barn, unga och vuxna rätt i bokfloden. I år kommer ungefär 1 700 barn- och ungdomsböcker att ges ut. Bland så många kan det vara svårt att hitta bra böcker, att hitta rätt, att hitta kvalitet, att hitta det smala och det breda. I Barnbokskatalogen får man en uppfattning om vilka böcker som kan vara läsvärda och vilka man skulle kunna tänkas gilla.

I katalogen presenteras ett urval barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige.

Barnbokskatalogen produceras av Kultur i Väst (redaktör: Katarina Dorbell) på uppdrag av Statens Kulturråd. Den sprids till barn och unga bland annat via bibliotek, skolor och bokhandlare. Den går också att beställa via webben på barnbokskatalogen.se

Lagom till B&B släpps årets katalog, närmare bestämt torsdag 26 september kl 13.30 i Kultur i Västs monter. I samband med det – mellan kl 14 och 15 – kan man även  träffa några av dem som valt ut böckerna i katalogen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min