Uppskattad jubilar

23 sep 2013 • < 1 min

Den sprids i 400 000 exemplar, den är gratis och nu när den släpps på årets Bok & Biblioteksmässa i...

Den sprids i 400 000 exemplar, den är gratis och nu när den släpps på årets Bok & Biblioteksmässa i Göteborg är det för 15:e året i rad. Det handlar om Barnbokskatalogen med utvalda böcker av alla de slag för barn och unga.

Katalogen är ett verktyg för att lotsa barn, unga och vuxna rätt i bokfloden. I år kommer ungefär 1 700 barn- och ungdomsböcker att ges ut. Bland så många kan det vara svårt att hitta bra böcker, att hitta rätt, att hitta kvalitet, att hitta det smala och det breda. I Barnbokskatalogen får man en uppfattning om vilka böcker som kan vara läsvärda och vilka man skulle kunna tänkas gilla.

I katalogen presenteras ett urval barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige.

Barnbokskatalogen produceras av Kultur i Väst (redaktör: Katarina Dorbell) på uppdrag av Statens Kulturråd. Den sprids till barn och unga bland annat via bibliotek, skolor och bokhandlare. Den går också att beställa via webben på barnbokskatalogen.se

Lagom till B&B släpps årets katalog, närmare bestämt torsdag 26 september kl 13.30 i Kultur i Västs monter. I samband med det – mellan kl 14 och 15 – kan man även  träffa några av dem som valt ut böckerna i katalogen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min