Uppskattad jubilar

23 sep 2013 • < 1 min

Den sprids i 400 000 exemplar, den är gratis och nu när den släpps på årets Bok & Biblioteksmässa i...

Den sprids i 400 000 exemplar, den är gratis och nu när den släpps på årets Bok & Biblioteksmässa i Göteborg är det för 15:e året i rad. Det handlar om Barnbokskatalogen med utvalda böcker av alla de slag för barn och unga.

Katalogen är ett verktyg för att lotsa barn, unga och vuxna rätt i bokfloden. I år kommer ungefär 1 700 barn- och ungdomsböcker att ges ut. Bland så många kan det vara svårt att hitta bra böcker, att hitta rätt, att hitta kvalitet, att hitta det smala och det breda. I Barnbokskatalogen får man en uppfattning om vilka böcker som kan vara läsvärda och vilka man skulle kunna tänkas gilla.

I katalogen presenteras ett urval barn- och ungdomsböcker, faktaböcker, serier och böcker på andra språk utgivna i Sverige.

Barnbokskatalogen produceras av Kultur i Väst (redaktör: Katarina Dorbell) på uppdrag av Statens Kulturråd. Den sprids till barn och unga bland annat via bibliotek, skolor och bokhandlare. Den går också att beställa via webben på barnbokskatalogen.se

Lagom till B&B släpps årets katalog, närmare bestämt torsdag 26 september kl 13.30 i Kultur i Västs monter. I samband med det – mellan kl 14 och 15 – kan man även  träffa några av dem som valt ut böckerna i katalogen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min