Botkyrka satsar på meröppet

8 okt 2012 • < 1 min

Efter en omfattande renovering har Vårsta bibliotek i Botkyrka öppnat på nytt. Nu som ett meröppet bibliotek – ett led...

Efter en omfattande renovering har Vårsta bibliotek i Botkyrka öppnat på nytt. Nu som ett meröppet bibliotek – ett led i en satsning på ökad tillgänglighet.

Det meröppna biblioteket i Vårsta är det första i Stockholmsområdet. Med modern teknik kan besökarna låna böcker och använda såväl det trådlösa nätverket som lokalen även då personalen inte är på plats.

Med hjälp av bibliotekskort och en pinkod kommer besökarna in i lokalen alla dagar i veckan, från klockan åtta på morgonen till klockan åtta på kvällen, året runt (ordinarie öppettider med personal är oförändrade). Barn och ungdomar under 18 år är välkomna i sällskap med en vuxen person.

Med utökade öppettider kan kommunen dessutom tillmötesgå Botkyrkabornas önskemål om en möteslokal i Vårsta där alla är välkomna att använda biblioteket för studier, grupparbeten och möten.

Invigningen gick av stapeln lördagen den 22 september då man firade med ett fullspäckat program.

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 84 700 invånare.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Samtal om folkbibliotekens ekonomi

Hur ska folkbiblioteken hantera det ekonomiska stålbad som väntar i landets kommuner? Det är temat för ett samtal på kultureventet Folk och kultur i Eskilstuna i dag, torsdag.

9 feb 2023 • < 1 min

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min