De värnar det lokala

27 mar 2013 • < 1 min

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma...

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma ett bibliotek i Värmland som under året har gjort en insats för att stödja och lyfta fram den värmländska litteraturen.

 Grums bibliotek har fått priset för ett ”föredömligt arbete med den lokalhistoriska samlingen presenterad i ett vackert och inbjudande Värmlandsrum”.

 Priset delades ut på föreningens årsmöte den 23 mars.

Föreningen Värmlandslitteratur värnar och främjar den värmländska litteraturen och böcker som handlar om Värmland. Man har som mål att: att främja kvalitén i värmlandslitteraturen; att förmå så många som möjligt att köpa värmlandslitteratur samt  att förmå så många som möjligt att läsa värmlandslitteratur.

I styrelsen ingår bl a Lena Sewall, bibliotekarie, författare, matskribent och i många år kvinnan och eldsjälen bakom Värmlandsmontern på Bok & Bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min