De värnar det lokala

27 mar 2013 • < 1 min

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma...

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma ett bibliotek i Värmland som under året har gjort en insats för att stödja och lyfta fram den värmländska litteraturen.

 Grums bibliotek har fått priset för ett ”föredömligt arbete med den lokalhistoriska samlingen presenterad i ett vackert och inbjudande Värmlandsrum”.

 Priset delades ut på föreningens årsmöte den 23 mars.

Föreningen Värmlandslitteratur värnar och främjar den värmländska litteraturen och böcker som handlar om Värmland. Man har som mål att: att främja kvalitén i värmlandslitteraturen; att förmå så många som möjligt att köpa värmlandslitteratur samt  att förmå så många som möjligt att läsa värmlandslitteratur.

I styrelsen ingår bl a Lena Sewall, bibliotekarie, författare, matskribent och i många år kvinnan och eldsjälen bakom Värmlandsmontern på Bok & Bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min