De värnar det lokala

27 mar 2013 • < 1 min

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma...

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma ett bibliotek i Värmland som under året har gjort en insats för att stödja och lyfta fram den värmländska litteraturen.

 Grums bibliotek har fått priset för ett ”föredömligt arbete med den lokalhistoriska samlingen presenterad i ett vackert och inbjudande Värmlandsrum”.

 Priset delades ut på föreningens årsmöte den 23 mars.

Föreningen Värmlandslitteratur värnar och främjar den värmländska litteraturen och böcker som handlar om Värmland. Man har som mål att: att främja kvalitén i värmlandslitteraturen; att förmå så många som möjligt att köpa värmlandslitteratur samt  att förmå så många som möjligt att läsa värmlandslitteratur.

I styrelsen ingår bl a Lena Sewall, bibliotekarie, författare, matskribent och i många år kvinnan och eldsjälen bakom Värmlandsmontern på Bok & Bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min