De värnar det lokala

27 mar 2013 • < 1 min

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma...

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma ett bibliotek i Värmland som under året har gjort en insats för att stödja och lyfta fram den värmländska litteraturen.

 Grums bibliotek har fått priset för ett ”föredömligt arbete med den lokalhistoriska samlingen presenterad i ett vackert och inbjudande Värmlandsrum”.

 Priset delades ut på föreningens årsmöte den 23 mars.

Föreningen Värmlandslitteratur värnar och främjar den värmländska litteraturen och böcker som handlar om Värmland. Man har som mål att: att främja kvalitén i värmlandslitteraturen; att förmå så många som möjligt att köpa värmlandslitteratur samt  att förmå så många som möjligt att läsa värmlandslitteratur.

I styrelsen ingår bl a Lena Sewall, bibliotekarie, författare, matskribent och i många år kvinnan och eldsjälen bakom Värmlandsmontern på Bok & Bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Ett sätt att splittra samhället på djupet

Motståndet mot en lag om anmälningsplikt är massivt. Det stod klart – om någon tidigare svävade i ovisshet om saken – under ett seminarium i riksdagen på onsdagsförmiddagen.”Det är Pandoras box – vägen in i ett angiverisamhälle.”

29 maj 2024 • 3 min

Politik

Samtal om anmälningsplikten i riksdagen

Vad skulle en ny lag om anmälningsplikt innebära i praktiken? I morgon, onsdag, debatteras frågan av riksdagsledamöterna Muharrem Demirok (C), Amanda Lind (MP), Magnus Resare (M) och Camilla Mårtensen (L).

28 maj 2024 • 2 min

Digitalisering

AI bidrar till samtal om EU

I Karlskrona kan biblioteksbesökarna snacka EU med en chattrobot. AI görs därmed till en del av ett utvidgat referenssamtal, säger Bengt-Gunnar Österberg, bibliotekarie och platsansvarig för stadsbiblioteks digitala center.

27 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min