De värnar det lokala

27 mar 2013 • < 1 min

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma...

Grums bibliotek har tilldelats Föreningen Värmlandslitteraturs bibliotekspris 2013. Priset, som består av ett fint diplom, är nyinstiftat och vill uppmärksamma ett bibliotek i Värmland som under året har gjort en insats för att stödja och lyfta fram den värmländska litteraturen.

 Grums bibliotek har fått priset för ett ”föredömligt arbete med den lokalhistoriska samlingen presenterad i ett vackert och inbjudande Värmlandsrum”.

 Priset delades ut på föreningens årsmöte den 23 mars.

Föreningen Värmlandslitteratur värnar och främjar den värmländska litteraturen och böcker som handlar om Värmland. Man har som mål att: att främja kvalitén i värmlandslitteraturen; att förmå så många som möjligt att köpa värmlandslitteratur samt  att förmå så många som möjligt att läsa värmlandslitteratur.

I styrelsen ingår bl a Lena Sewall, bibliotekarie, författare, matskribent och i många år kvinnan och eldsjälen bakom Värmlandsmontern på Bok & Bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min