Meröppet sprider sig

26 okt 2012 • < 1 min

Det meröppna konceptet plockas nu upp av allt fler bibliotek. Från och med måndag (29 oktober) är det meröppet på...

Det meröppna konceptet plockas nu upp av allt fler bibliotek. Från och med måndag (29 oktober) är det meröppet på biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge.

Redan på söndag inviger biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge sin satsning med meröppet. Björn Ranelid kommer bland andra att förgylla invigningen med sin närvaro.

Det meröppna konceptet innebär att biblioteket är tillgängligt också på tider då det inte är bemannat. De nya öppettiderna kommer att vara mellan 10.00-22.00 alla dagar i veckan.

— Meröppet bibliotek spelar en stor och viktig roll för att vi ska kunna behålla befintliga och attrahera fler användare. En annan viktig del i framtidens bibliotek är det digitala biblioteket där man kan sköta många tjänster via datorn, säger Barbro Roos, säger Barbro Roos, bibliotekschef i Kävlinge kommun.

För att få tillgång till och kunna använda de meröppna biblioteken i Kävlinge kommun måste man registrera dig som meröppet-användare och vara minst 18 år.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min