Meröppet sprider sig

26 okt 2012 • < 1 min

Det meröppna konceptet plockas nu upp av allt fler bibliotek. Från och med måndag (29 oktober) är det meröppet på...

Det meröppna konceptet plockas nu upp av allt fler bibliotek. Från och med måndag (29 oktober) är det meröppet på biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge.

Redan på söndag inviger biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge sin satsning med meröppet. Björn Ranelid kommer bland andra att förgylla invigningen med sin närvaro.

Det meröppna konceptet innebär att biblioteket är tillgängligt också på tider då det inte är bemannat. De nya öppettiderna kommer att vara mellan 10.00-22.00 alla dagar i veckan.

— Meröppet bibliotek spelar en stor och viktig roll för att vi ska kunna behålla befintliga och attrahera fler användare. En annan viktig del i framtidens bibliotek är det digitala biblioteket där man kan sköta många tjänster via datorn, säger Barbro Roos, säger Barbro Roos, bibliotekschef i Kävlinge kommun.

För att få tillgång till och kunna använda de meröppna biblioteken i Kävlinge kommun måste man registrera dig som meröppet-användare och vara minst 18 år.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min