Meröppet sprider sig

26 okt 2012 • < 1 min

Det meröppna konceptet plockas nu upp av allt fler bibliotek. Från och med måndag (29 oktober) är det meröppet på...

Det meröppna konceptet plockas nu upp av allt fler bibliotek. Från och med måndag (29 oktober) är det meröppet på biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge.

Redan på söndag inviger biblioteken i Löddeköpinge och Kävlinge sin satsning med meröppet. Björn Ranelid kommer bland andra att förgylla invigningen med sin närvaro.

Det meröppna konceptet innebär att biblioteket är tillgängligt också på tider då det inte är bemannat. De nya öppettiderna kommer att vara mellan 10.00-22.00 alla dagar i veckan.

— Meröppet bibliotek spelar en stor och viktig roll för att vi ska kunna behålla befintliga och attrahera fler användare. En annan viktig del i framtidens bibliotek är det digitala biblioteket där man kan sköta många tjänster via datorn, säger Barbro Roos, säger Barbro Roos, bibliotekschef i Kävlinge kommun.

För att få tillgång till och kunna använda de meröppna biblioteken i Kävlinge kommun måste man registrera dig som meröppet-användare och vara minst 18 år.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min