Positiva siffror

14 feb 2013 • < 1 min

Allt är inte nattsvart även om man kan få för sig det när man läser alla nedåtgående siffror som på...

Allt är inte nattsvart även om man kan få för sig det när man läser alla nedåtgående siffror som på ett eller annat sätt berör bibliotek och läsning. I Arvika gläder man sig åt den positiva trend som visar på ett ökat användande av biblioteket. Under 2012 ökade besöken på biblioteket med 6 % vilket innebär att nära 185 000 personer besökte biblioteket förra året. Även utlåningssiffrorna visar en ökning på nära 5 % vilket ger en total utlåning på nästan 238 000 utlån. E-böcker, alltså digitala textböcker nedladdade till datorer, läsplattor, smartphones eller surfplattor, står för den största ökningen: 100 %, vilket gör att 3 000 e-böcker lånades av Arvikaborna 2012.

Även sim- och konsthallen kunde notera fler besök.

0 kommentarer

Senaste nytt

Internationellt

Möter attacker med öppna dörrar

Enda sättet att möta antidemokratiska attacker som har drabbat bibliotek i Berlin är att göra precis tvärtom: öppna dörrarna för samtal om demokrati. Det säger Boryano Rickum, bibliotekschef i Tempelhof-Schöneberg, ett av biblioteken som har råkat ut för högerextrema attacker där böcker förstörs.

22 feb 2024 • 2 min

Internationellt

Högerextrem våg mot tyska bibliotek

Kritiska granskningar av högerextrema grupper och den gröna politikern Annalena Baerbocks självbiografi finns bland de böcker som har förstörts. Ett bibliotek i Berlin möter problemet genom att bjuda in författare förstörda böcker för att de ska få diskutera sina idéer.

15 feb 2024 • 2 min

Essä

Grattis på 60-årsdagen!

AI har funnits längre än många av oss har levt, ändå är det först nu som teknologin väcker upphetsad debatt. I stället för att bli skrämda borde vi se de grå vardagsnyttorna, skriver Lars Ilshammar.

14 feb 2024 • 7 min