Positiva siffror

14 feb 2013 • < 1 min

Allt är inte nattsvart även om man kan få för sig det när man läser alla nedåtgående siffror som på...

Allt är inte nattsvart även om man kan få för sig det när man läser alla nedåtgående siffror som på ett eller annat sätt berör bibliotek och läsning. I Arvika gläder man sig åt den positiva trend som visar på ett ökat användande av biblioteket. Under 2012 ökade besöken på biblioteket med 6 % vilket innebär att nära 185 000 personer besökte biblioteket förra året. Även utlåningssiffrorna visar en ökning på nära 5 % vilket ger en total utlåning på nästan 238 000 utlån. E-böcker, alltså digitala textböcker nedladdade till datorer, läsplattor, smartphones eller surfplattor, står för den största ökningen: 100 %, vilket gör att 3 000 e-böcker lånades av Arvikaborna 2012.

Även sim- och konsthallen kunde notera fler besök.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min