Ny organisation också i Lund

27 jun 2013 • < 1 min

Sedan i början av april i år har Universitetsbiblioteket (UB) i Lund en ny organisation. Liksom KB:s nya organisation är...

Sedan i början av april i år har Universitetsbiblioteket (UB) i Lund en ny organisation. Liksom KB:s nya organisation är även universitetsbiblioteket i Lund organiserad i fem avdelningar. Henrik Åslund, tidigare i UB:s biblioteksdirektion samt även tidigare ledamot i Svensk Biblioteksförenings styrelse, är numera chef för avdelningen IT och support.Den nya organisationens fem avdelningar är:

  • Forsknings- och studieservice med avdelningschef Christel Smith,
  • Samlingar med avdelningschef Eva Nylander,
  • Samverkan med avdelningschef Kristian Knutsson,
  • IT och support med avdelningschef Henrik Åslund och
  • Stab och administration med avdelningschef Kai Ericsson.

En nyhet är att allt material, såväl elektroniskt som tryckt, är samlat inom avdelningen samlingar. Avdelningen forsknings- och studieservice utmärker sig genom att samla användarnära tjänster till studenter, forskare och allmänhet.

Avdelningen samverkan har som fokus att samordna den nätverksorganisation av bibliotek inom Lunds universitet som finns. UB har ansvaret för samordningen av Lunds universitets bibliotek (LUB), som består av fakultetsbiblioteken och UB.

Universitetsbibliotekarie Jette Guldborg Petersen har lett omorganisationen i samarbete med Björn Wittenmark.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min