Ny organisation också i Lund

27 jun 2013 • < 1 min

Sedan i början av april i år har Universitetsbiblioteket (UB) i Lund en ny organisation. Liksom KB:s nya organisation är...

Sedan i början av april i år har Universitetsbiblioteket (UB) i Lund en ny organisation. Liksom KB:s nya organisation är även universitetsbiblioteket i Lund organiserad i fem avdelningar. Henrik Åslund, tidigare i UB:s biblioteksdirektion samt även tidigare ledamot i Svensk Biblioteksförenings styrelse, är numera chef för avdelningen IT och support.Den nya organisationens fem avdelningar är:

  • Forsknings- och studieservice med avdelningschef Christel Smith,
  • Samlingar med avdelningschef Eva Nylander,
  • Samverkan med avdelningschef Kristian Knutsson,
  • IT och support med avdelningschef Henrik Åslund och
  • Stab och administration med avdelningschef Kai Ericsson.

En nyhet är att allt material, såväl elektroniskt som tryckt, är samlat inom avdelningen samlingar. Avdelningen forsknings- och studieservice utmärker sig genom att samla användarnära tjänster till studenter, forskare och allmänhet.

Avdelningen samverkan har som fokus att samordna den nätverksorganisation av bibliotek inom Lunds universitet som finns. UB har ansvaret för samordningen av Lunds universitets bibliotek (LUB), som består av fakultetsbiblioteken och UB.

Universitetsbibliotekarie Jette Guldborg Petersen har lett omorganisationen i samarbete med Björn Wittenmark.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min