Ny organisation också i Lund

27 jun 2013 • < 1 min

Sedan i början av april i år har Universitetsbiblioteket (UB) i Lund en ny organisation. Liksom KB:s nya organisation är...

Sedan i början av april i år har Universitetsbiblioteket (UB) i Lund en ny organisation. Liksom KB:s nya organisation är även universitetsbiblioteket i Lund organiserad i fem avdelningar. Henrik Åslund, tidigare i UB:s biblioteksdirektion samt även tidigare ledamot i Svensk Biblioteksförenings styrelse, är numera chef för avdelningen IT och support.Den nya organisationens fem avdelningar är:

  • Forsknings- och studieservice med avdelningschef Christel Smith,
  • Samlingar med avdelningschef Eva Nylander,
  • Samverkan med avdelningschef Kristian Knutsson,
  • IT och support med avdelningschef Henrik Åslund och
  • Stab och administration med avdelningschef Kai Ericsson.

En nyhet är att allt material, såväl elektroniskt som tryckt, är samlat inom avdelningen samlingar. Avdelningen forsknings- och studieservice utmärker sig genom att samla användarnära tjänster till studenter, forskare och allmänhet.

Avdelningen samverkan har som fokus att samordna den nätverksorganisation av bibliotek inom Lunds universitet som finns. UB har ansvaret för samordningen av Lunds universitets bibliotek (LUB), som består av fakultetsbiblioteken och UB.

Universitetsbibliotekarie Jette Guldborg Petersen har lett omorganisationen i samarbete med Björn Wittenmark.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min