Nina Frid till Kulturrådet

10 apr 2014 • < 1 min

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande. Nina...

Nina Frid

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande.

Nina Frid är bibliotekarie och arbetar sedan årsskiftet 2012 som utvecklingsledare på Bibliotek Huddinge. Dessförinnan arbetade hon på regionbibliotek Stockholm samt som bibliotekarie på biblioteket i Nacka Forum.

Nina Frid har varit verksam i en rad uppmärksammade projekt som Bokcirklar.se en mötesplats för läsare på internet, där boksamtalet och läsupplevelsen står i centrum, som hon också tog initiativ till. Långa svansen – om att skapa möten mellan äldre och nutida litteratur – är ett annat lässtimulerande projekt som hon har arbetat med.

Nina Frid har även gett ut två pekböcker: Litens många ansikten samt Litens bästa saker.

Och så är hon sedan ett par år en uppskattad krönikör i BBL, något hon tyvärr måste sluta att vara från och med augusti när hon blir tjänsteman på myndigheten.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min

Internationellt

Böckerna som censureras mest

Försöken att få bort böcker som handlar om sex, hbqi-frågor eller rasism eskalerar i USA. Här är de tio böcker som ansågs farligast 2023 och som plockades bort mest från bibliotekshyllorna.

8 apr 2024 • < 1 min

Essä

En kamp för herravälde och profit

Traditionell vetenskaplig publicering utmanas av idén om öppen tillgång. Gustaf Nelhans skriver om risker och svårigheter och om hur forskarsamhället måste förändras för att idealet ska bli verklighet.

3 apr 2024 • 7 min

Nyheter

Blev du lurad?

Färgkoordinerade böcker i Höganäs, litteratur för vänsterhänta i Järfälla och utlån av sol-el i Ljungby. Många bibliotek skämtade på första april.

2 apr 2024 • 2 min