Nina Frid till Kulturrådet

10 apr 2014 • < 1 min

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande. Nina...

Nina Frid

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande.

Nina Frid är bibliotekarie och arbetar sedan årsskiftet 2012 som utvecklingsledare på Bibliotek Huddinge. Dessförinnan arbetade hon på regionbibliotek Stockholm samt som bibliotekarie på biblioteket i Nacka Forum.

Nina Frid har varit verksam i en rad uppmärksammade projekt som Bokcirklar.se en mötesplats för läsare på internet, där boksamtalet och läsupplevelsen står i centrum, som hon också tog initiativ till. Långa svansen – om att skapa möten mellan äldre och nutida litteratur – är ett annat lässtimulerande projekt som hon har arbetat med.

Nina Frid har även gett ut två pekböcker: Litens många ansikten samt Litens bästa saker.

Och så är hon sedan ett par år en uppskattad krönikör i BBL, något hon tyvärr måste sluta att vara från och med augusti när hon blir tjänsteman på myndigheten.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min