Nina Frid till Kulturrådet

10 apr 2014 • < 1 min

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande. Nina...

Nina Frid

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande.

Nina Frid är bibliotekarie och arbetar sedan årsskiftet 2012 som utvecklingsledare på Bibliotek Huddinge. Dessförinnan arbetade hon på regionbibliotek Stockholm samt som bibliotekarie på biblioteket i Nacka Forum.

Nina Frid har varit verksam i en rad uppmärksammade projekt som Bokcirklar.se en mötesplats för läsare på internet, där boksamtalet och läsupplevelsen står i centrum, som hon också tog initiativ till. Långa svansen – om att skapa möten mellan äldre och nutida litteratur – är ett annat lässtimulerande projekt som hon har arbetat med.

Nina Frid har även gett ut två pekböcker: Litens många ansikten samt Litens bästa saker.

Och så är hon sedan ett par år en uppskattad krönikör i BBL, något hon tyvärr måste sluta att vara från och med augusti när hon blir tjänsteman på myndigheten.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min