Nina Frid till Kulturrådet

10 apr 2014 • < 1 min

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande. Nina...

Nina Frid

Nina Frid blir från och med augusti ny medarbetare på Kulturrådet. Hon kommer att arbeta som handläggare för läsfrämjande.

Nina Frid är bibliotekarie och arbetar sedan årsskiftet 2012 som utvecklingsledare på Bibliotek Huddinge. Dessförinnan arbetade hon på regionbibliotek Stockholm samt som bibliotekarie på biblioteket i Nacka Forum.

Nina Frid har varit verksam i en rad uppmärksammade projekt som Bokcirklar.se en mötesplats för läsare på internet, där boksamtalet och läsupplevelsen står i centrum, som hon också tog initiativ till. Långa svansen – om att skapa möten mellan äldre och nutida litteratur – är ett annat lässtimulerande projekt som hon har arbetat med.

Nina Frid har även gett ut två pekböcker: Litens många ansikten samt Litens bästa saker.

Och så är hon sedan ett par år en uppskattad krönikör i BBL, något hon tyvärr måste sluta att vara från och med augusti när hon blir tjänsteman på myndigheten.

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min