Omvärldsrapport presenteras i dag

13 sep 2017 • < 1 min

Klockan 13.00 i dag presenteras nationella biblioteksstrategins omvärldsrapport. Den beskriver olika utmaningar som biblioteken står inför.

Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet under dagen. Foto: Stockholms universitet
Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet. Foto: Stockholms universitet

Ett av deluppdragen i nationella biblioteksstrategin är att ta fram en fördjupad omvärldsanalys. I dag klockan 13.00 publiceras analysen på KB:s hemsida.

Klockan 13 startar också en livesändning från en konferens vid Stockholms universitet där skribenter som deltagit i analysarbetet presenterar sitt material. Följ livesändningen här och se programmet för presentationerna här.

På Biblioteksbladet.se kommer det också att publiceras flera artiklar på ämnet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min