Omvärldsrapport presenteras i dag

13 sep 2017 • < 1 min

Klockan 13.00 i dag presenteras nationella biblioteksstrategins omvärldsrapport. Den beskriver olika utmaningar som biblioteken står inför.

Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet under dagen. Foto: Stockholms universitet
Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet. Foto: Stockholms universitet

Ett av deluppdragen i nationella biblioteksstrategin är att ta fram en fördjupad omvärldsanalys. I dag klockan 13.00 publiceras analysen på KB:s hemsida.

Klockan 13 startar också en livesändning från en konferens vid Stockholms universitet där skribenter som deltagit i analysarbetet presenterar sitt material. Följ livesändningen här och se programmet för presentationerna här.

På Biblioteksbladet.se kommer det också att publiceras flera artiklar på ämnet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min