Omvärldsrapport presenteras i dag

13 sep 2017 • < 1 min

Klockan 13.00 i dag presenteras nationella biblioteksstrategins omvärldsrapport. Den beskriver olika utmaningar som biblioteken står inför.

Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet under dagen. Foto: Stockholms universitet
Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet. Foto: Stockholms universitet

Ett av deluppdragen i nationella biblioteksstrategin är att ta fram en fördjupad omvärldsanalys. I dag klockan 13.00 publiceras analysen på KB:s hemsida.

Klockan 13 startar också en livesändning från en konferens vid Stockholms universitet där skribenter som deltagit i analysarbetet presenterar sitt material. Följ livesändningen här och se programmet för presentationerna här.

På Biblioteksbladet.se kommer det också att publiceras flera artiklar på ämnet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min