Omvärldsrapport presenteras i dag

13 sep 2017 • < 1 min

Klockan 13.00 i dag presenteras nationella biblioteksstrategins omvärldsrapport. Den beskriver olika utmaningar som biblioteken står inför.

Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet under dagen. Foto: Stockholms universitet
Analysen presenteras i Aula Magna på Stockholms universitet. Foto: Stockholms universitet

Ett av deluppdragen i nationella biblioteksstrategin är att ta fram en fördjupad omvärldsanalys. I dag klockan 13.00 publiceras analysen på KB:s hemsida.

Klockan 13 startar också en livesändning från en konferens vid Stockholms universitet där skribenter som deltagit i analysarbetet presenterar sitt material. Följ livesändningen här och se programmet för presentationerna här.

På Biblioteksbladet.se kommer det också att publiceras flera artiklar på ämnet.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min

Ledare

Används bibliotekens potential som läsfrämjare?

Det talas mycket om bibliotekens viktiga roll för att främja läsandet i Sverige. Men bibliotekspersonalen ges ingen eller väldigt lite tid för egen läsning. Och allra konstigast är att de inte ens pratar om det själva, skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

19 sep 2022 • 2 min