238 nomineringar till ALMA

14 okt 2013 • < 1 min

På den internationella bokmässan i Frankfurt offentliggjordes nomineringarna till 2014 års ALMA-pris. Från Sverige är elva kandidater nominerade, bland dem...

På den internationella bokmässan i Frankfurt offentliggjordes nomineringarna till 2014 års ALMA-pris. Från Sverige är elva kandidater nominerade, bland dem Lennart Hellsing, Anna Höglund och Barbro Lindgren. På nomineringslistan finns 238 kandidater från 68 länder. Ett femtiotal av kandidaterna är organisationer och/eller personer som arbetar läsfrämjande. Av årets kandidater har 54 aldrig tidigare varit nominerade.

Från Norden är drygt ett fyrtiotal kandidater nominerade – flest nominerade kandidater har Sverige och Finland med 11 vardera. Annars är Storbritannien det land som toppar listan i antal kandidater med 22 stycken. Varje nomineringsinstans kan nominera upp till fyra kandidater, två från det egna landet och två utanför. Över hundra instanser från hela världen har nominerat författare, illustratörer, berättare samt läsfrämjande personer och organisationer till 2014 års pris.
Vem eller vilka som får Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2014 tillkännages den 25 mars 2014. Priset delas ut vid en ceremoni vid Stockholms Konserthus den 2 juni 2014.

Hela listan på nominerade kandidater finns här

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Bibliotek oförberedda på lag om tillgänglighet

Nästa sommar träder en ny lag om tillgängliga medier i kraft. Myndigheten för tillgängliga medier informerar just nu bibliotekspersonal, men bilden är ännu oklar. "Vi vet inte riktigt hur bibliotek och läsare kommer påverkas."

23 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min