Årets Augustpriser

26 nov 2012 • < 1 min

Årets Augustpriser har delats ut vid en gala i Stockholms konserthus. 18 böcker var nominerade i tre klasser: Årets svenska...

Årets Augustpriser har delats ut vid en gala i Stockholms konserthus. 18 böcker var nominerade i tre klasser: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok. Till Årets svenska skönlitterära bok utsågs Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg (se även BBL nr 5/2012). Årets svenska barn- och ungdomsbok blev A B C å allt om D av Nina Ulmaja och slutligen Årets svenska fackbok är skriven av Ingrid Carlberg: ”Det står ett rum här och väntar på dig…”. Berättelsen om Raoul Wallenberg.

Augustpriset delades i år ut för tjugofjärde gången. Priset är en bronsstatyett av Mikael Fare samt 100 000 kronor till vinnaren i varje kategori.

 

 

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min