Lyrikprojekt belönat

14 mar 2012 • < 1 min

Bibliotekstidskriften Bok og Bibliotek har inrättat utmärkelsen ”Årets biblioteksprosjekt”. Hela 35 projekt tävlade om årets utmärkelse och fyra av dem...

Bibliotekstidskriften Bok og Bibliotek har inrättat utmärkelsen ”Årets biblioteksprosjekt”. Hela 35 projekt tävlade om årets utmärkelse och fyra av dem belönades.

På folkbibliotekssidan gav juryn första platsen till projektet ”E-diktet” från fylkesbiblioteken i Østfold, Vestfold och Buskerud. Lyriken är inte så uppmärksammad men borde passa dagens jäktade människor, var tanken bakom projektet. E-dikt för vuxna startade 2010, E-dikt för barn har funnits ända sedan 2008. Varje vecka sänds dikterna ut som e-post över hela landet. Hittills abonnerar 4 500 på tjänsten för vuxna, 2 200 abonnerar på barndikterna. Både modern och klassisk lyrik väljs men man undviker de ”smalaste” dikterna för att kunna nå en bred publik.  Projektet ”E-diktet” är dessutom snart färdigutvecklat som app för mobiltelefon.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

KB: Kostnaderna en tickande bomb

Kungliga biblioteket känner av höjd hyra och inflation. Men framåt hänger de verkligt dramatiska kostnadsökningarna ihop med den digitala lagringen, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall.

13 sep 2023 • 2 min