Slangbellan 2011

21 mar 2012 • < 1 min

Sektionen för barn- och ungdomsboksförfattare (BUS) har utsett sitt årliga debutantpris Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur...

Sektionen för barn- och ungdomsboksförfattare (BUS) har utsett sitt årliga debutantpris Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2011.

Det går till Sanne Näsling för Kapitulera omedelbart eller dö (Rabén & Sjögren).

Juryns motivering: 

Sanne Näsling har med ett originellt språk och en stilsäkerhet långt utöver debutantens lyckats fånga tonårstidens mest intensiva, frustrerande och himlastormande sidor.  

Varje år läser BUS inom Författarförbundet alla debutantverk inom barn- och ungdomslitteraturen i landet i syftet att lyfta fram en unik röst, en litterär talang och en ny spännande kollega. 2011 lästes ett sextiotal titlar.
Priset delades ut den 20 mars. Vinnaren erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett vackert diplom av 2008-års pristagare Kristina Digman samt 30 000 kronor.

Övriga nominerade till priset var:  

Nalla och Björn bygger en drake av Kajsa Lindström (Alfabeta) och Du borde vara här – min brors självmord av Jesper Bohm (LL-förlaget).

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min