Sjukhusbibliotekens vecka 2013

23 apr 2013 • < 1 min

Den här veckan (22-26 april) anordnas för första gången en nationell sjukhusbiblioteksvecka. Runt om i landet anordnas workshops, föreläsningar, visningar...

Den här veckan (22-26 april) anordnas för första gången en nationell sjukhusbiblioteksvecka. Runt om i landet anordnas workshops, föreläsningar, visningar – allt för att lyfta vilken guldgruva sjukhusbiblioteken är.

Under sjukhusbibliotekens vecka uppmärksammas sjukhusbibliotekens tjänster och service med en rad aktiviteter runt om i Sverige. Det kan handla om lunchföreläsningar, man få lära sig mer om landstingets e-tidskrifter och stifta närmare bekantskap med olika databaser. Det här är en möjlighet att upptäcka vilken guldgruva sjukhusbiblioteken är – här kan till exempel sjukvårdspersonal ta del av medicinsk forskning från hela världen, få hjälp med informationssökning, hitta rätt information till patienterna eller visa hur man kan bistå patienter med att t ex ladda ner romaner, deckare och andra faktaböcker till datorer, läsplattor eller mobiler.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Bibliotek oförberedda på lag om tillgänglighet

Nästa sommar träder en ny lag om tillgängliga medier i kraft. Myndigheten för tillgängliga medier informerar just nu bibliotekspersonal, men bilden är ännu oklar. "Vi vet inte riktigt hur bibliotek och läsare kommer påverkas."

23 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min