Myndigheten för kulturanalys blir kvar

8 jan 2015 • < 1 min

Reträtternas tid är inte över. I ett pressmeddelande låter Myndigheten för kulturanalys (MYKA) meddela att myndigheten blir kvar i sin...

Reträtternas tid är inte över. I ett pressmeddelande låter Myndigheten för kulturanalys (MYKA) meddela att myndigheten blir kvar i sin nuvarande form. Strax före årsskiftet fick man veta att verksamheten får fortsätta som tidigare. Det är bara att börja packa upp lådorna igen.

Det var i regeringens budgetproposition i höstas som det aviserades att myndigheten skulle avvecklas under 2015. Nu har man uppenbarligen kommit på andra tankar – som i så många andra frågor. Det är stort att kunna ändra sig.

Läs mer

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min