Myndigheten för kulturanalys blir kvar

8 jan 2015 • < 1 min

Reträtternas tid är inte över. I ett pressmeddelande låter Myndigheten för kulturanalys (MYKA) meddela att myndigheten blir kvar i sin...

Reträtternas tid är inte över. I ett pressmeddelande låter Myndigheten för kulturanalys (MYKA) meddela att myndigheten blir kvar i sin nuvarande form. Strax före årsskiftet fick man veta att verksamheten får fortsätta som tidigare. Det är bara att börja packa upp lådorna igen.

Det var i regeringens budgetproposition i höstas som det aviserades att myndigheten skulle avvecklas under 2015. Nu har man uppenbarligen kommit på andra tankar – som i så många andra frågor. Det är stort att kunna ändra sig.

Läs mer

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Nytt råd ska rädda kulturarvet

Kungliga biblioteket får tillsammans med en rad andra myndigheter i uppdrag att bilda ett råd för att skydda kulturarvet. ”I en orolig värld blir bibliotekens och arkivens betydelse ännu mer central.”

1 mar 2024 • < 1 min

Krönika

Ingen kan väl vara emot öppen vetenskap?

Demokrati, kunskap och att forsknings­resultat ska göra största möjliga nytta. Det borde räcka som drivkrafter för att göra vetenskapen öppen till 2030, skriver Svensk biblioteksförenings generalsekreterare Silvia Ernhagen.

1 mar 2024 • 2 min

Ledare

140 miljoner argument för öppen tillgång

De vetenskapliga förlagen tjänar obegripligt mycket pengar. Det drabbar alla, från allmänheten till forskare, när miljoner som kunde ha gått till forskning i stället blir vinst hos världens största kapitalförvaltare.

28 feb 2024 • 2 min

Internationellt

Möter attacker med öppna dörrar

Enda sättet att möta antidemokratiska attacker som har drabbat bibliotek i Berlin är att göra precis tvärtom: öppna dörrarna för samtal om demokrati. Det säger Boryano Rickum, bibliotekschef i Tempelhof-Schöneberg, ett av biblioteken som har råkat ut för högerextrema attacker där böcker förstörs.

22 feb 2024 • 2 min