Myndigheten för kulturanalys blir kvar

8 jan 2015 • < 1 min

Reträtternas tid är inte över. I ett pressmeddelande låter Myndigheten för kulturanalys (MYKA) meddela att myndigheten blir kvar i sin...

Reträtternas tid är inte över. I ett pressmeddelande låter Myndigheten för kulturanalys (MYKA) meddela att myndigheten blir kvar i sin nuvarande form. Strax före årsskiftet fick man veta att verksamheten får fortsätta som tidigare. Det är bara att börja packa upp lådorna igen.

Det var i regeringens budgetproposition i höstas som det aviserades att myndigheten skulle avvecklas under 2015. Nu har man uppenbarligen kommit på andra tankar – som i så många andra frågor. Det är stort att kunna ändra sig.

Läs mer

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Samtal om folkbibliotekens ekonomi

Hur ska folkbiblioteken hantera det ekonomiska stålbad som väntar i landets kommuner? Det är temat för ett samtal på kultureventet Folk och kultur i Eskilstuna i dag, torsdag.

9 feb 2023 • < 1 min

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min