Heta e-böcker

4 dec 2012 • < 1 min

Den stora striden om e-böcker fortsätter även utanför Europa och EBLIDA. I USA t ex hade en majoritet av ALA:s...

Den stora striden om e-böcker fortsätter även utanför Europa och EBLIDA. I USA t ex hade en majoritet av ALA:s biblioteksorganisationer i november undertecknat en gemensam protest mot förläggare och distributörer, som enligt ALA, har etablerat en orättvis och oacceptabel prissättning vid försäljningen av e-böcker till biblioteken.OECD:s rapport ”E-books: Developments and Policy Considerations”, som offentliggjordes 29 oktober i år, ger en analys och summering av data kring utvecklingen hittills samt den internationella samarbetsorganisationens syn på den växande e-boksmarknaden. OECD uppmanar ländernas regeringar att ta på sig en starkare roll i utvecklingen och utarbeta lagar som är klara och tydliga för både brukare och utgivare. 

OECD:s rapport om e-böcker kan man läsa här

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min