Barack Obama hyllar bibliotekarier i ny tweet

18 jul 2023 • < 1 min

Utrensningen av böcker som anses obekväma pågår på bibliotek och i skolor över hela världen, och i USA kan det räcka med att en individ anmäler en bok som olämplig för att den ska plockas bort. Nu tar ex-presidenten Barack Obama ställning på Twitter där han står upp för det fria ordet i ett öppet brev dedikerat till bibliotekarierna ”on the front lines”.

USA:s ex-president Barack Obama postade under måndagen en tweet där han beskriver sin oro över att böcker som format hans liv utmanas av människor som inte håller med om vissa perspektiv eller idéer. I samma tweet hyllar han bibliotekarierna över hela landet som varje dag kämpar för att tillgängliggöra en bredd av synsätt, åsikter och idéer till befolkningen.

I tweeten bifogas ett öppet brev till ”the dedicated and hardworking librarians of America” där han utvecklar sitt resonemang kring vikten av yttrandefrihet och tackar nationens bibliotekarier som står på frontlinjen och försvarar det fria ordet, trots ett allt hårdare politiskt klimat.

Läs också ›› https://www.biblioteksbladet.se/nyheter/utrensningen-av-bocker-sprider-sig-bibliotekarierna-de-verkliga-hjaltarna/

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

KB: Kostnaderna en tickande bomb

Kungliga biblioteket känner av höjd hyra och inflation. Men framåt hänger de verkligt dramatiska kostnadsökningarna ihop med den digitala lagringen, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall.

13 sep 2023 • 2 min