Biblioteksbladets bild prisad

17 feb 2022 • < 1 min

Tzenko Stoyanov har belönats av The Society of Illustrator of Los Angeles för en illustration han gjort på uppdrag av Biblioteksbladet.

Tzenko Stoyanov.

Tzenko Stoyanov, frilansillustratören som skapade bilderna till huvudreportaget i Biblioteksbladet nummer 2 2021, mottog härom veckan ett hedersomnämnande vid den årliga tävlingen Illustration West som arrangeras av The Society of Illustrators of Los Angeles.

Reportaget var skrivet av den New York-baserade reportern Martin Gelin och handlade om hur amerikanska biblioteket agerat efter mordet på George Floyd. Artikeln hade rubriken Black lives matter får biblioteken att lämna neutraliteten.

Den belönade bilden av Tzenko Stoyanov.

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min