Biblioteksbladets bild prisad

17 feb 2022 • < 1 min

Tzenko Stoyanov har belönats av The Society of Illustrator of Los Angeles för en illustration han gjort på uppdrag av Biblioteksbladet.

Tzenko Stoyanov.

Tzenko Stoyanov, frilansillustratören som skapade bilderna till huvudreportaget i Biblioteksbladet nummer 2 2021, mottog härom veckan ett hedersomnämnande vid den årliga tävlingen Illustration West som arrangeras av The Society of Illustrators of Los Angeles.

Reportaget var skrivet av den New York-baserade reportern Martin Gelin och handlade om hur amerikanska biblioteket agerat efter mordet på George Floyd. Artikeln hade rubriken Black lives matter får biblioteken att lämna neutraliteten.

Den belönade bilden av Tzenko Stoyanov.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min