Biblioteksbladets bild prisad

17 feb 2022 • < 1 min

Tzenko Stoyanov har belönats av The Society of Illustrator of Los Angeles för en illustration han gjort på uppdrag av Biblioteksbladet.

Tzenko Stoyanov.

Tzenko Stoyanov, frilansillustratören som skapade bilderna till huvudreportaget i Biblioteksbladet nummer 2 2021, mottog härom veckan ett hedersomnämnande vid den årliga tävlingen Illustration West som arrangeras av The Society of Illustrators of Los Angeles.

Reportaget var skrivet av den New York-baserade reportern Martin Gelin och handlade om hur amerikanska biblioteket agerat efter mordet på George Floyd. Artikeln hade rubriken Black lives matter får biblioteken att lämna neutraliteten.

Den belönade bilden av Tzenko Stoyanov.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min