Hiphopen firas med Jay-Z-lånekort

23 aug 2023 • 2 min

Biblioteket i Brooklyn uppmärksammar att hiphop fyller 50. Initiativet har lett till att 14 000 nya lånekort har utfärdats.

Lånekort med Jay-Z har lett till många nya utlån på biblioteket i Brooklyn. Foto: Gregg Richards

Biblioteksbladet har tidigare skrivit om hur New York Public Library samarbetat med Marvel som ett sätt att attrahera nya besökare. Nu är det biblioteket i Brooklyn som firar att hiphopen fyller 50 år genom att lansera ett särskilt Jay-Z-lånekort. Kom har redan lockat 14 000 nya kontoinnehavare.

Nya lånekort med Jay-Z. Foto: Gregg Richards

Lånekorten är gratis för alla som är skrivna i New York och New York-borna har möjlighet att samla alla de 13 olika Jay-Z-korten. Men, påpekar Brooklyn Public Library, en låntagare kan bara aktivera ett kort.

CNN rapporterar att lånekorten hör ihop med en utställning om Jay-Z:s karriär som just nu visas på Brooklyn Public Library.

Shawn ”Jay-Z” Carter växte upp i Marcy Homes som i sin tur ligger i Bedford Stuyvesant i stadsdelen Brooklyn. Jay-Z har sålt mer än 140 miljoner skivor.

– Intresset för de exklusiva lånekorten är ett bevis för hur betydelsefull Jay-Z är, säger bibliotekets vd Linda E. Johnson, till CNN.

Foto: Gregg Richards

0 kommentarer

Vad tycker du?

BIBLIOTEKSBLADETS POLICY FÖR KOMMENTARER

Som gäst på Biblioteksbladets webbplats är du välkommen att kommentera och diskutera. Vi förväntar oss att tonen i kommentarerna är respektfull och att de håller sig till ämnet.

Vi raderar kommentarer som innehåller grovt språk, rasism, sexism, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner liksom ogrundade spekulationer om enskilda eller särskilda folkgrupper, samt kommentarer som inte håller sig till ämnet. Detsamma gäller länkar till ovanstående. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta.

Vill du komma i kontakt med redaktionen direkt går det också bra att e-posta till redaktion@biblioteksbladet.se.


Senaste nytt

Nyheter

KB: Kostnaderna en tickande bomb

Kungliga biblioteket känner av höjd hyra och inflation. Men framåt hänger de verkligt dramatiska kostnadsökningarna ihop med den digitala lagringen, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall.

13 sep 2023 • 2 min