Nytt beslut: Sagostund i Trelleborg blir av

14 dec 2022 • < 1 min

I en omröstning i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg röstades SD ner och det beslutades att sagostunden med dragartister trots tidigare besked ändå ska hålla som planerat på biblioteket.

I går, tisdag, meddelade tillträdande ordföranden för kultur- och fritidsnämnden Magnus Isgren (SD) att han tillsammans med den lokala SD-toppen i Trelleborg, Mathias Andersson, hade stoppat den planerade sagostunden som skulle hållas i februari nästa år.

Men när kultur- och fritidsnämnden sammanträdde på onsdagseftermiddagen genomfördes en omröstning, rapporterar SVT nyheter / Skåne. Genom ett så kallat initiativärende genomfördes en omröstning där Sverigedemokraterna blev nedröstade med 6-1.

– Det är extra viktigt att vi i politiken håller armlängds avstånd till kulturen. Vi sätter mål och sedan är det tjänstemännen som planerar verksamheten, säger Ola Olsson (C), ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg, till SVT.

Därmed välkomnas alltså dragartisterna som kallar sig Lady Busty och Miss Shameless  att hålla Drag story hour som det tidigare var planerat.

1 kommentarer

  1. Biblioteken gör så mycket trevligt för barnen men dessa drag queens som läser sagor är INTE trevligt! Förstår inte ett dyft att horliknande kvinnor skall exponeras bland barnen. Riktigt dåligt!!
    tycker Annika, som inte är Sverigedemokrat.

Senaste nytt

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min

Politik

Få "library lovers" i Sverige

I en ansats att lyfta biblioteksfrågorna har organisationen Public Libraries 2030 utmanat EU-parlamentariker att bli en biblioteksälskare, en "library lover". I Sverige är det bara en politiker som har antagit utmaningen.

7 maj 2024 • 3 min