Nytt beslut: Sagostund i Trelleborg blir av

14 dec 2022 • < 1 min

I en omröstning i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg röstades SD ner och det beslutades att sagostunden med dragartister trots tidigare besked ändå ska hålla som planerat på biblioteket.

I går, tisdag, meddelade tillträdande ordföranden för kultur- och fritidsnämnden Magnus Isgren (SD) att han tillsammans med den lokala SD-toppen i Trelleborg, Mathias Andersson, hade stoppat den planerade sagostunden som skulle hållas i februari nästa år.

Men när kultur- och fritidsnämnden sammanträdde på onsdagseftermiddagen genomfördes en omröstning, rapporterar SVT nyheter / Skåne. Genom ett så kallat initiativärende genomfördes en omröstning där Sverigedemokraterna blev nedröstade med 6-1.

– Det är extra viktigt att vi i politiken håller armlängds avstånd till kulturen. Vi sätter mål och sedan är det tjänstemännen som planerar verksamheten, säger Ola Olsson (C), ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg, till SVT.

Därmed välkomnas alltså dragartisterna som kallar sig Lady Busty och Miss Shameless  att hålla Drag story hour som det tidigare var planerat.

1 kommentarer

  1. Biblioteken gör så mycket trevligt för barnen men dessa drag queens som läser sagor är INTE trevligt! Förstår inte ett dyft att horliknande kvinnor skall exponeras bland barnen. Riktigt dåligt!!
    tycker Annika, som inte är Sverigedemokrat.

Senaste nytt

Almedalen

Vi ses i Visby!

Torsdagen den 29 juni handlar det om bibliotek i Almedalen. Tillsammans med Biblioteken på Gotland och Svensk biblioteksförening arrangerar Biblioteksbladet en heldag med samtal och debatt på Almedalsbiblioteket. Här är programmet.

7 jun 2023 • 2 min

Digitalisering

Skrytsam AI för dialog med ungdomar

Uno är lite som Karlsson på taket; skämtsam, skrytsam och allmänt dryg. Personligheten på Tiotrettons nya AI-robot är väl uttänkt, för betona för ungdomarna att allt som kommer från robotar inte är att lita på.

5 jun 2023 • 3 min

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min