Nytt beslut: Sagostund i Trelleborg blir av

14 dec 2022 • < 1 min

I en omröstning i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg röstades SD ner och det beslutades att sagostunden med dragartister trots tidigare besked ändå ska hålla som planerat på biblioteket.

I går, tisdag, meddelade tillträdande ordföranden för kultur- och fritidsnämnden Magnus Isgren (SD) att han tillsammans med den lokala SD-toppen i Trelleborg, Mathias Andersson, hade stoppat den planerade sagostunden som skulle hållas i februari nästa år.

Men när kultur- och fritidsnämnden sammanträdde på onsdagseftermiddagen genomfördes en omröstning, rapporterar SVT nyheter / Skåne. Genom ett så kallat initiativärende genomfördes en omröstning där Sverigedemokraterna blev nedröstade med 6-1.

– Det är extra viktigt att vi i politiken håller armlängds avstånd till kulturen. Vi sätter mål och sedan är det tjänstemännen som planerar verksamheten, säger Ola Olsson (C), ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg, till SVT.

Därmed välkomnas alltså dragartisterna som kallar sig Lady Busty och Miss Shameless  att hålla Drag story hour som det tidigare var planerat.

1 kommentarer

  1. Biblioteken gör så mycket trevligt för barnen men dessa drag queens som läser sagor är INTE trevligt! Förstår inte ett dyft att horliknande kvinnor skall exponeras bland barnen. Riktigt dåligt!!
    tycker Annika, som inte är Sverigedemokrat.

Senaste nytt

Kommentar

Iflas ordförande skjuter på budbäraren

Avslöjandena om rötan inom Ifla fortsätter att ge eko. Den tyska tidningen BuB ägnar sin senaste utgåva åt historien och publicerar en intervju där Ifla-ordföranden Barbara Lison både bekräftar viktiga uppgifter och försöker undergräva Biblioteksbladets trovärdighet.

1 feb 2023 • 3 min

Nyheter

Författare varnas för BTJ-tjänst

I höstas lanserade BTJ sin nya tjänst för författarbesök på bibliotek. Nu varnar Författarcentrum sina medlemmar för att använda den. ”Vi oroar oss för en urholkning av arvodesnivåerna.”

31 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min