Nytt beslut: Sagostund i Trelleborg blir av

14 dec 2022 • < 1 min

I en omröstning i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg röstades SD ner och det beslutades att sagostunden med dragartister trots tidigare besked ändå ska hålla som planerat på biblioteket.

I går, tisdag, meddelade tillträdande ordföranden för kultur- och fritidsnämnden Magnus Isgren (SD) att han tillsammans med den lokala SD-toppen i Trelleborg, Mathias Andersson, hade stoppat den planerade sagostunden som skulle hållas i februari nästa år.

Men när kultur- och fritidsnämnden sammanträdde på onsdagseftermiddagen genomfördes en omröstning, rapporterar SVT nyheter / Skåne. Genom ett så kallat initiativärende genomfördes en omröstning där Sverigedemokraterna blev nedröstade med 6-1.

– Det är extra viktigt att vi i politiken håller armlängds avstånd till kulturen. Vi sätter mål och sedan är det tjänstemännen som planerar verksamheten, säger Ola Olsson (C), ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg, till SVT.

Därmed välkomnas alltså dragartisterna som kallar sig Lady Busty och Miss Shameless  att hålla Drag story hour som det tidigare var planerat.

1 kommentarer

  1. Biblioteken gör så mycket trevligt för barnen men dessa drag queens som läser sagor är INTE trevligt! Förstår inte ett dyft att horliknande kvinnor skall exponeras bland barnen. Riktigt dåligt!!
    tycker Annika, som inte är Sverigedemokrat.

Senaste nytt

Politik

SD-kritik mot hbtqi-certifiering och dragqueens

I helgen läser dragqueens sagor på biblioteket i Lomma. Besöket och bibliotekets hbtqi-certifiering har ifrågasatts av Sverigedemokraterna. På biblioteket har kritiken väckt kämpaglöd. ”Nu vill vi ha regnbågsflaggor överallt!”

8 dec 2023 • 3 min

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min