Inspiration från Silicon Valley

17 maj 2019 • 2 min

Mjuka färdigheter, digital kompetens och användarfokus. Det är de mest efterfrågade kompetenserna i Silicon Valley. Det säger Sandra Hirsh, från San Jose State University i Kalifornien.

Sandra Hirsh. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin.

När omvärlden förändras söker många bibliotek efter personal i andra yrkeskategorier, som marknadsförare, pedagoger eller teknologer. De ser ofta inte hur mycket biblioteksstudenterna har med sig, säger Sandy Hirsh.

– Ofta kan det vara lättare att lära en bibliotekarie programmera än att ge en programmerare förståelse för bibliotekets uppgift. Känslan för helheten är central.

På School of information på San Jose State University, där Sandra Hirsh är chef, finns en uppsjö av kurser att välja mellan för de blivande bibliotekarierna. Allt från programmering till metadata och marknadsföring.

Hon är inbjuden till Biblioteksdagarna i Helsingborg för att prata om framtidens kompetens. Och listan på behoven verkar ohanterligt lång. Det behövs personliga egenskaper som kritiskt tänkande, samarbets- och problemlösningsförmåga, social kompetens och förmåga att presentera ett budskap. Dessutom vill arbetsgivarna anställa personer med massor av teknisk kompetens och omvärldskoll, med projektledaregenskaper och undervisningskompetens. Folk som kan programmera robotar, föreslå AI-projekt, läsa för små barn och ratta referensdisken på ett forskningsbibliotek.

Sandra Hirsh säger att hur mycket kunskap hon än försöker trycka i studenterna så måste också arbetsplatserna vara beredda att ta emot nybakade studenter och fortsätta utbilda och utveckla deras färdigheter efter hand.

– En del bibliotek erbjuder mer, andra mindre. Många hjälper till att finansiera fortbildning, betalar kostnader för konferenser och nätverksträffar. En del har hela traineeprogram där du får en snitslad bana de första åren och får jobba med mer erfarna kollegor och rotera mellan olika avdelningar, blir coachad och får mentorer.

Hur hungrigt är Silicon valley efter bibliotekariernas kompetens?

– Jodå, de har anställt en del av våra studenter. En av dem jobbar på Adobe med taxonomi. En annan i ett uppstartsföretag som sysslar med e-handel. Jag har själv jobbat med UX på Microsoft. Men visst, det är fortfarande många som inte förstår vad bibliotekarierna kan användas till.

Läs mer: 

http://biblioteksbladet.test/tema/kompetens/

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min

Ledare

Används bibliotekens potential som läsfrämjare?

Det talas mycket om bibliotekens viktiga roll för att främja läsandet i Sverige. Men bibliotekspersonalen ges ingen eller väldigt lite tid för egen läsning. Och allra konstigast är att de inte ens pratar om det själva, skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

19 sep 2022 • 2 min