Om hur man maxar ett koncept

12 sep 2012 • < 1 min

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek… Är det bok- och biblioteksmässa så...

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek…

Är det bok- och biblioteksmässa så är det och vem säger att den behöver begränsa sig till mässområdet i Göteborg. Nej, ut bland folket ska kommersen och det med hjälp av Swebus. För under Bokmässan (sic) den 27-30 september blir det bokåka av på Swebus alla bussar genom ett samarbete med Bokmässan (sic), tidskriften Vi Läser och förlaget Novellix.

Ombord på samtliga Swebus bussar till Göteborg finns gratisexemplar av tidskriften Vi Läser. Alla Swebus resenärer som besöker Bokmässan (sic) får en gratis novell från Novellix. Bokbloggarna Bibliophilia, Beas bokhylla och Ord och inga visor rapporterar från resan och mässan via sina bloggar och på www.swebus.se
Swebus kör ett femtiotaltal bussar från hela landet till Göteborg under mässperioden. Ombord på bussarna finns gratis wifi och eluttag.

Det här är säkert jättekul för alla som ska till bokmässan. De som ämnar besöka Bok & Bibliotek blir utan…

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min