Om hur man maxar ett koncept

12 sep 2012 • < 1 min

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek… Är det bok- och biblioteksmässa så...

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek…

Är det bok- och biblioteksmässa så är det och vem säger att den behöver begränsa sig till mässområdet i Göteborg. Nej, ut bland folket ska kommersen och det med hjälp av Swebus. För under Bokmässan (sic) den 27-30 september blir det bokåka av på Swebus alla bussar genom ett samarbete med Bokmässan (sic), tidskriften Vi Läser och förlaget Novellix.

Ombord på samtliga Swebus bussar till Göteborg finns gratisexemplar av tidskriften Vi Läser. Alla Swebus resenärer som besöker Bokmässan (sic) får en gratis novell från Novellix. Bokbloggarna Bibliophilia, Beas bokhylla och Ord och inga visor rapporterar från resan och mässan via sina bloggar och på www.swebus.se
Swebus kör ett femtiotaltal bussar från hela landet till Göteborg under mässperioden. Ombord på bussarna finns gratis wifi och eluttag.

Det här är säkert jättekul för alla som ska till bokmässan. De som ämnar besöka Bok & Bibliotek blir utan…

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min