Om hur man maxar ett koncept

12 sep 2012 • < 1 min

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek… Är det bok- och biblioteksmässa så...

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek…

Är det bok- och biblioteksmässa så är det och vem säger att den behöver begränsa sig till mässområdet i Göteborg. Nej, ut bland folket ska kommersen och det med hjälp av Swebus. För under Bokmässan (sic) den 27-30 september blir det bokåka av på Swebus alla bussar genom ett samarbete med Bokmässan (sic), tidskriften Vi Läser och förlaget Novellix.

Ombord på samtliga Swebus bussar till Göteborg finns gratisexemplar av tidskriften Vi Läser. Alla Swebus resenärer som besöker Bokmässan (sic) får en gratis novell från Novellix. Bokbloggarna Bibliophilia, Beas bokhylla och Ord och inga visor rapporterar från resan och mässan via sina bloggar och på www.swebus.se
Swebus kör ett femtiotaltal bussar från hela landet till Göteborg under mässperioden. Ombord på bussarna finns gratis wifi och eluttag.

Det här är säkert jättekul för alla som ska till bokmässan. De som ämnar besöka Bok & Bibliotek blir utan…

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min