Om hur man maxar ett koncept

12 sep 2012 • < 1 min

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek… Är det bok- och biblioteksmässa så...

… och samtidigt urvattnar ett varumärke genom att glömma det där lilla ordet bibliotek…

Är det bok- och biblioteksmässa så är det och vem säger att den behöver begränsa sig till mässområdet i Göteborg. Nej, ut bland folket ska kommersen och det med hjälp av Swebus. För under Bokmässan (sic) den 27-30 september blir det bokåka av på Swebus alla bussar genom ett samarbete med Bokmässan (sic), tidskriften Vi Läser och förlaget Novellix.

Ombord på samtliga Swebus bussar till Göteborg finns gratisexemplar av tidskriften Vi Läser. Alla Swebus resenärer som besöker Bokmässan (sic) får en gratis novell från Novellix. Bokbloggarna Bibliophilia, Beas bokhylla och Ord och inga visor rapporterar från resan och mässan via sina bloggar och på www.swebus.se
Swebus kör ett femtiotaltal bussar från hela landet till Göteborg under mässperioden. Ombord på bussarna finns gratis wifi och eluttag.

Det här är säkert jättekul för alla som ska till bokmässan. De som ämnar besöka Bok & Bibliotek blir utan…

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min