Över 20 miljoner kronor till läsfrämjande

23 feb 2015 • < 1 min

Under 2014 ökade Kulturrådet kraftig satsningen på läsfrämjande. Sammanlagt delades det ut 20 703 000 kronor i bidrag, att jämföra...

Under 2014 ökade Kulturrådet kraftig satsningen på läsfrämjande. Sammanlagt delades det ut 20 703 000 kronor i bidrag, att jämföra med föregående år då summan låg på 10 837 000 kronor.

Det framgår av Kulturrådet årsredovisning som i dag överlämnades till regeringen.

Vid fördelningen av bidrag har Kulturrådet prioriterat ”projekt av nationellt strategiskt intresse”, vilket i första hand handlar om digitala satsningar och projekt utanför skolans område. Att en så pass kraftigt ökad mängd ansökningar inkommit visar enligt Kulturrådet på ett stort behov av resurser.

Under 2014 inkom 207 ansökningar om läsfrämjandebidrag, och av dem beviljades 104 ansökningar. Knappt hälften av ansökningarna fick alltså nej.

Kulturrådet rapporterar att myndigheten hållit många möten med relevanta aktörer och noterar ett ”starkt stöd från biblioteksföreträdare och organisationer.”

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min