Se filmade föreläsningar från Biblioteksdagarna

15 maj 2017 • < 1 min

Missade du Biblioteksdagarna i Växjö i förra veckan eller vill du bara ta del av föreläsningarna igen? Svensk Biblioteksförening har lagt ut flera filmade föreläsningar. Kika här!

Lägesrapport från arbetet med nationella biblioteksstrategin:

Prickiga Paula snackar om bokklubbar med unga (läs artikel här):

Vad betyder det att biblioteken är grundpelare i det demokratiska samhället?

Spana in fler videos här! 

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min