Efter tre år: Ifla-konferens hålls på plats

18 mar 2022 • < 1 min

Två år på raken har pandemin hindrat Iflas Wlic-konferens att hållas som planerat. I sommar är det dags att mötas igen. Och nu finns möjlighet att söka stipendium för att delta.

Catharina Isberg, bibliotekschef i Helsingborg samt kontaktperson för expertnätverket för Ifla. Foto: Helsingborgs stad

I slutet av juli håller Ifla 2022 års Wlic-konferens i Dublin. Senast deltagarna möttes fysiskt på konferensen var i Aten 2019. Wlic skulle ha hållits i Dublin 2020 när pandemin gjorde att konferensen ställdes in helt. Och pandemin ledde även till att 2021 års konferens, som var planerad till Rotterdam, planerades om till en digital tillställning.

Planerna på att hålla konferensen i Auckland, Nya Zealand, skjuts på framtiden och 2023 blir i stället året för Rotterdam att hålla konferensen. Likaså skjuts planerna på en hybridkonferens fram. Catharina Isberg, kontaktperson för expertnätverket för Ifla, berättar för Svensk biblioteksförening att ett hybridevent skulle bli för dyrt, men att det är något som Ifla ska se över till 2023 års konferens.

Programmet kommer att släppas i maj, men konferensen, som pågår den 26-29 juli, är öppen för registrering redan nu. För medlemmar i Svensk biblioteksförening finns även möjlighet att söka stipendium för att delta i konferensen. Ansökan ska vara inne senast på fredag nästa vecka.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min

Reportage

Hon vill knyta ihop Europas bibliotek

Axiells nya vd Maria Wasing har stora tankar om tillväxt och bolaget betydelse. Men fler bibliotek än de i Nacka räknar hon inte med att företaget kommer att driva. ”Inte strategiskt viktigt för oss.”

9 apr 2024 • 6 min

Internationellt

Böckerna som censureras mest

Försöken att få bort böcker som handlar om sex, hbqi-frågor eller rasism eskalerar i USA. Här är de tio böcker som ansågs farligast 2023 och som plockades bort mest från bibliotekshyllorna.

8 apr 2024 • < 1 min