Över 23 miljoner i inköpsstöd till bibliotek

2 jun 2017 • < 1 min

Nu delar Kulturrådet ut dryga 23 miljoner kronor i inköpsstöd till folk- och skolbibliotek i över 230 kommuner. Myndigheten ger också pengar för att stötta läs- och litteraturfrämjande insatser.

Kulturrådet tycker att det finns ett ökat behov av att köpa in litteratur på andra språk än svenska, och särskilt litteratur som riktar sig till nyanlända och asylsökande barn- och ungdomar. Därför fördelas nu 23,7 miljoner kronor i inköpsstöd till folk- och skolbibliotek i 236 kommuner i landet.

Myndigheten delar också ut drygt 8,3 miljoner i stöd till läs- och litteraturfrämjande insatser. Det kan röra sig om satsningar på uppsökande verksamheter, insatser där hela familjen involveras, publika seminarier eller författarträffar. Pengarna fördelas ut på 70 projekt i 14 olika län, läs mer om ansökningarna här.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min