På nytt jobb

1 dec 2020 • 6 min

Har du börjat på nytt jobb? Meddela oss på Biblioteksbladet! Här kan du kolla vilka som nyligen har bytt jobb.

På nya jobb:

Ann-Helen Gustafsson

Ann-Helen Gustafsson är bibliotekschef på Danderyds bibliotek sedan i mars. Hon kommer närmast från Värmdö bibliotek där hon har jobbat i tio år. Har tidigare jobbat som barnbibliotekarie i många år och var med och startade Dieselverkstadens bibliotek i Nacka. Hon har varit chef i snart 20 år i Huddinge och i Värmdö. Hon ser fram emot att få utveckla biblioteksverksamheten i Danderyd tillsammans med medarbetarna. I Danderyd finns fyra bibliotek: i Enebyberg, Danderyd, Djursholm och Stocksund.

Giovanna Jörgensen

Giovanna Jörgensen är ny kultur- och bibliotekschef på Värmdö. Innan hon tillträdde på nya jobbet i september i år var hon bibliotekschef i Nynäshamns kommun. Hon har tidigare varit enhetschef inom Stockholms stadsbibliotek och påbörjade sin yrkesbana inom biblioteksvärlden som chef för barnbiblioteket Rum för barn på Kulturhuset i Stockholm. Under sina tio år på den tjänsten ledde hon arbetet med en omgestaltning av barnbiblioteket i en strävan att anta ett heltäckande barnperspektiv på biblioteksmiljön.

Anna Kågedal

Anna Kågedal är ny bibliotekschef på Handelshögskolan i Stockholm från den 1 oktober. Hon kommer närmast från en tjänst som avdelningschef på SLU-biblioteket. Hon har tidigare bland annat varit bibliotekschef på en internationell skola i Sydindien,  avdelningschef på KIB, samordnare på Uppsala universitetsbibliotek samt suttit i styrelsen för den medicinska biblioteksföreningen EAHIL i rollen som webmaster.

Anneli Friberg

Anneli Friberg tillträder som bibliotekschef på Högskolan i Skövde den 1 oktober. Hon lämnar då Linköpings universitetsbibliotek (LiUB) efter tolv år, där hon senast jobbat som avdelningschef. Innan dess hade hon olika chefsuppdrag under en tioårsperiod på Mjölby bibliotek och Linköpings stadsbibliotek.

Miriam Nauri

Miriam Nauri blir ny bibliotekschef på universitetsbiblioteket KIB, Karolinska institutet. Hon kommer närmast från tjänsten som bibliotekschef på Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare jobbade hon under flera år på KB, senast som avdelningschef och del i nationalbibliotekets ledningsgrupp. Miriam Nauri är också ledamot i SUHF:s expertgrupp för lärosätesbiblioteken och har varit ordförande i Iflas sektion Bibliography.

Finn Axelsson, ny bibliotekschef i Halmstad.

Finn Axelsson tillträder som ny bibliotekschef i Halmstad den 20 september 2022. Han har arbetat inom stadens kulturförvaltning sedan 2007, de senaste dryga tio åren som chef för enheten medier och it.

Catharina Isberg. Foto: Martin Sörbo

Catharina Isberg blir ny bibliotekschef i Lunds kommun. Hon kommer närmast från tjänsten som bibliotekschef i Helsingborg och har tidigare varit biträdande överbibliotekarie vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Catharina Isberg har även suttit i Iflas styrelse och är i dag med i styrgruppen för Svensk biblioteksförenings expertnätverk för Ifla.

Marie Eriksdotter

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Eriksdotter är ny bibliotekschef i Herrljunga. Hon har tidigare arbetat som bibliotekarie i Vänersborg och Botkyrka, samt som chef på Kronan bibliotek i Trollhättan och kommer närmast från förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen där hon arbetade som konsulent med inriktning bibliotek, mångspråk och media.

Susann Ek. Foto: Anders Ebefeldt

Susann Ek är ny bibliotekschef i Lomma-Bjärred. Hon kommer närmast från Landskrona och tjänsten som  avdelningschef för demokrati, samhälle och bibliotek. Susann Ek har också mångårig erfarenhet av arbete på folkbiblioteken i Malmö.

Barbro Hallberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbro Hallberg är ny bibliotekschef i Olofströms kommun. Hon kommer närmast från Kristianstads kommun där hon arbetade med skolbiblioteksfrågor på barn- och utbildningsförvaltningen. Hon ser fram emot att fortsätta och vidareutveckla det arbete som görs på biblioteken i Olofströms kommun, till exempel det nya samarbetet med grannkommunerna och arbetet som görs i Språkstegen för kommunens yngsta barn.

Eeva Östberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Eeva Östberg är ny bibliotekschef på Finlandsinstitutet. Hon kommer närmast från Gävle kommun där hon arbetade som strateg med inriktning mot nationella minoriteter. Hon ser fram emot att få arbeta med att utveckla den finskspråkiga biblioteksverksamheten både i Stockholm och nationellt. Sedan 2021 är Finlandsinstitutets bibliotek resursbibliotek för det finska språket. Resursbiblioteken ska stödja kommuner och folkbibliotek i arbetet med de nationella minoritetsspråken.

Victoria Lovsten

 

 

 

 

 

 

 

 

Victoria Lovsten arbetar sedan den 1 mars som expert på Skolverket med fokusområden inom skolbibliotek och mik.Ett område hon tycker är spännande särskilt nu när det är extra fokus på skolbiblioteksfrågor, bland annat genom utredningen Stärkta bibliotek. Victoria Lovsten kommer senast från en tjänst som samordnare på Skolbibliotekscentralen i Lund.

Lisa Schouenke

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa Schouenke är ny bibliotekschef i Hultsfred. Hon kommer närmast från Systembolaget där hon har varit butikschef. Hon ser fram emot en spännande utmaning och har mycket att lära men känner sig trygg med de erfarenheter hon har med sig från tidigare ledande roller.

Gustav Hedlund

 

 

 

 

 

 

 

 

Gustav Hedlund arbetar sedan årsskiftet som projektledare på Norrköpings stadsbibliotek. Han jobbar med projektet ”Digidel 21″ om digital inkludering i Norrköping med kommuninvånare och personal på Norrköpings stadsbibliotek som målgrupp. Tidigare har han jobbat på Norrköpings stadsbibliotek och allra senast som projektledare för bibliotekets första Digidelprojekt.

Hanna Järvinen

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanna Järvinen har från och med årsskiftet nytt jobb som projektledare på Norrköpings stadsbibliotek. Hon kommer att jobba med projektet ”Digidel 21″ om digital inkludering i Norrköping med kommuninvånare och personal på Norrköpings stadsbibliotek som målgrupp. Jobbade tidigare som biblioteksassistent och projektledare för ”digit” också ett projekt om digital delaktighet i Norrköping.

Ania Hartman

 

 

 

 

 

 

 

 

Ania Hartman börjar arbeta på Uppsala universitetsbiblioteks avdelning för forskningsstöd och lärande den 8 mars 2021. Uppdraget kommer att vara som digital samordnare. Hon har tidigare arbetat inom vuxenutbildning på Hermods, med fokus på bland annat e-learning/digital undervisning och senast på Uppsala kommuns utbildningsförvaltning där hon arbetar med de pedagogiska system som används i förskolor och skolor.

Emma Tennevall

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma Tennevall började nytt jobb på Axiell i december. Hon ska arbeta med nya bibliotekssystemet Quria som project manager och metadata analyst. Hon har tidigare arbetat som produktägare för Bibliografisk service på BTJ.

Linda Willander

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Willander är ny bibliotekschef i Ystads kommun. Där ska hon leda Stadsbiblioteket, fyra meröppna bibliotek och en bokbuss. Hon har tidigare jobbat med bibliotek i Malmö med olika ledaruppdrag.

Har du börjat eller ska börja på nytt jobb? Meddela oss på redaktion@biblioteksbladet.se så informerar vi om ditt nya jobb här.

0 kommentarer

Senaste nytt

Internationellt

Wlic i Dubai inställt

Biblioteksfederationen Ifla har fått hård kritik för beslutet att förlägga nästa års världskongress till Förenade Arabemiraten. Nu har landet dragit tillbaka sitt erbjudande att genomföra arrangemanget.

3 okt 2023 • < 1 min

Debatt

Hotet mot bibliotekens demokratiska uppdrag

En stark polarisering i samhället kastar en mörk skugga över bibliotekets verksamhet. Torbjörn Nilsson, stadsbibliotekarie i Malmö, pekar på tre lokala exempel och lyfter vilka förändringar han ser för biblioteket i ett allt hårdare samhällsklimat.

3 okt 2023 • 2 min

Nyheter

Den judiska kulturen tar plats på bokmässan

Ett av Bokmässans teman i år är judisk kultur. Bland annat visar Resursbiblioteket för jiddisch sitt nya minoritetskit. Tanken är att bibliotek ska kunna, på ett enkelt sätt synliggöra judisk kultur i biblioteksrummet.

29 sep 2023 • 3 min

Nyheter

Konstnärlig frihet ska garantera armlängds avstånd

Skolbiblioteken lyfts som särskilt viktiga i Mats Svegfors förslag om hur kommunerna ska bli mer delaktiga i kulturpolitiken. Och för att garantera armlängds avstånd ska kommunerna, för att kunna dela ut pengar, skriva under på att de respekterar den konstnärliga friheten.

27 sep 2023 • < 1 min

Krönika

AI-frågor till biblioteken

Vad händer med upphovsrätten när ett verk har skapats av artificiell intelligens? Ska AI-genererade verk omfattas av pliktlagstiftningen och aktivt samlas in av nationalbiblioteken? AI ställer biblioteken inför ett antal fundamentala och rent existentiella frågeställningar, skriver Lars Ilshammar.

25 sep 2023 • 2 min

Nyheter

Dyrare att boka författarframträdanden

Författares bokprat blir dyrare när Sveriges författarförbund höjer sin arvodesrekommendation med tusen kronor. ”Författarna måste kunna leva på sitt arbete", säger förbundets ordförande Grethe Rottböll som inte oroar sig över hur höjningen tas emot av biblioteken.

22 sep 2023 • 2 min