Nordisk barnlitteratur i fokus

18 sep 2013 • < 1 min

I samband med att Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris delas ut för första gången den 30 oktober, arrangerar norska Centrum...

I samband med att Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris delas ut för första gången den 30 oktober, arrangerar norska Centrum för barnlitteratur och Norska barnboksinstitutet ett seminarium om nordisk samtida barnlitteratur.

Nordiska ministerrådet finansierar seminariet som kommer att fungera som ett ”side-event” till Nordiska Rådets höstsession. Seminariet äger rum den 29-30 oktober i Nationalbiblioteket i Oslo.

Syftet är att synliggöra nordisk barnlitteratur och Nordiska rådets nya barn- och ungdomslitteraturpris, bidra till en bred och kritisk diskussion om den nordiska barnlitteraturens ställning i de nordiska länderna samt skapa ett tvärvetenskapligt nordiskt forum för sådana diskussioner.

I programmet medverkar bl a Åsa Warnqvist, Svenska barnboksinstitutet och Magnus Öhrn, forskare i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet medlem i bedömningskommittén för Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris, 2013-2016.

Interfolierat i seminarieprogrammet finns presentationer av de nominerade titlarna till det nya barn- och ungdomspriset.

Det finns begränsat med platser till seminariet och anmälan ska ske före 1 oktober på adress post@barnebokinstituttet.no

 

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

"Tystnaden är ett sjukdomstecken"

Många har hört av sig efter en artikel om att bibliotekspersonal sällan tillåts läsa på arbetstid. "Vittnesmålen ger bilden av arbetsplatser där det straffar sig att tala klarspråk", skriver Biblioteksbladets chefredaktör Thord Eriksson.

4 okt 2022 • 2 min

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min