Avtalen klara i Nacka

5 dec 2012 • < 1 min

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka:...

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka: Dieselverkstadens bibliotek AB om drift av Dieselverkstadens bibliotek, Bibliotek Saltsjöbaden och Älta bibliotek. Avtalet träder i kraft med start 1 januari 2013. Avtalet är ett resultat av den konkurrenspräglade dialog i enlighet med LOU där två anbudsgivare vann upphandlingen; Dieselverkstadens bibliotek AB och Förskola, Fritid och skola, Nacka kommun. Avtalet innebär nu att en privat aktör dvs Dieselverkstadens bibliotek AB, tar över driften av tre bibliotek i Nacka.

Förskola, Fritid och Skola, Nacka kommun –  den andra parten som vann upphandlingen, väntas framöver skriva avtal om drift av Fisksätra bibliotek, Nacka Forum bibliotek och Orminge bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min

Politik

Tisdag i riksdagen med debatt om bibliotek

Kan bibliotek fortsätta vara en plats för alla om Tidöavtalets anmälningsplikt av papperslösa drivs igenom? Hur ska hat och hot mot bibliotekspersonal motverkas? I morgon, tisdag kommer frågorna att debatteras i riksdagen.

16 jan 2023 • < 1 min