Avtalen klara i Nacka

5 dec 2012 • < 1 min

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka:...

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka: Dieselverkstadens bibliotek AB om drift av Dieselverkstadens bibliotek, Bibliotek Saltsjöbaden och Älta bibliotek. Avtalet träder i kraft med start 1 januari 2013. Avtalet är ett resultat av den konkurrenspräglade dialog i enlighet med LOU där två anbudsgivare vann upphandlingen; Dieselverkstadens bibliotek AB och Förskola, Fritid och skola, Nacka kommun. Avtalet innebär nu att en privat aktör dvs Dieselverkstadens bibliotek AB, tar över driften av tre bibliotek i Nacka.

Förskola, Fritid och Skola, Nacka kommun –  den andra parten som vann upphandlingen, väntas framöver skriva avtal om drift av Fisksätra bibliotek, Nacka Forum bibliotek och Orminge bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min