Avtalen klara i Nacka

5 dec 2012 • < 1 min

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka:...

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka: Dieselverkstadens bibliotek AB om drift av Dieselverkstadens bibliotek, Bibliotek Saltsjöbaden och Älta bibliotek. Avtalet träder i kraft med start 1 januari 2013. Avtalet är ett resultat av den konkurrenspräglade dialog i enlighet med LOU där två anbudsgivare vann upphandlingen; Dieselverkstadens bibliotek AB och Förskola, Fritid och skola, Nacka kommun. Avtalet innebär nu att en privat aktör dvs Dieselverkstadens bibliotek AB, tar över driften av tre bibliotek i Nacka.

Förskola, Fritid och Skola, Nacka kommun –  den andra parten som vann upphandlingen, väntas framöver skriva avtal om drift av Fisksätra bibliotek, Nacka Forum bibliotek och Orminge bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Reportage

Omöjligt uppdrag?

Svenskarnas läsande är ständigt föremål för bekymrade utredningar och politiska satsningar. Men trots alla ansträngningar är trenden negativ, särskilt bland unga. Hur ska det skrivna ordet vinna fler människors uppmärksamhet?

30 sep 2022 • 9 min

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min