Avtalen klara i Nacka

5 dec 2012 • < 1 min

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka:...

Kultur- och utbildningsdirektören i Nacka har på uppdrag av Nackas kulturnämnd träffat avtal om drift av tre bibliotek i Nacka: Dieselverkstadens bibliotek AB om drift av Dieselverkstadens bibliotek, Bibliotek Saltsjöbaden och Älta bibliotek. Avtalet träder i kraft med start 1 januari 2013. Avtalet är ett resultat av den konkurrenspräglade dialog i enlighet med LOU där två anbudsgivare vann upphandlingen; Dieselverkstadens bibliotek AB och Förskola, Fritid och skola, Nacka kommun. Avtalet innebär nu att en privat aktör dvs Dieselverkstadens bibliotek AB, tar över driften av tre bibliotek i Nacka.

Förskola, Fritid och Skola, Nacka kommun –  den andra parten som vann upphandlingen, väntas framöver skriva avtal om drift av Fisksätra bibliotek, Nacka Forum bibliotek och Orminge bibliotek.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Så ska bokens värde säkras

Politiken bryr sig inte om litteraturen. Det anser Sveriges författarförbund som samlar representanter från litteraturområdet för att stärka branschens intressen.

15 maj 2024 • 2 min