Gunnar Sahlin kvar som rb

30 nov 2011 • < 1 min

Det är tydligen svårt att hitta en ny riksbibliotekarie. Idag skulle ha varit sista dagen på jobbet för Gunnar Sahlin...

Foto: Denny Lorentzen

Det är tydligen svårt att hitta en ny riksbibliotekarie. Idag skulle ha varit sista dagen på jobbet för Gunnar Sahlin och en avtackning skulle ske av KB-personalen. Men den blev inställd när det stod klart att Gunnar Sahlin ombetts av Utbildningsdepartementet att stanna kvar till dess att ny riksbibliotekarie har rekryterats.

Inga preciseringar kring hur länge det kan dröja innan en ny rekrytering kan bli aktuell har angetts. Som BBL tidigare har skrivit var det tio sökanden till tjänsten som ny riksbibliotekarie. Tre ska ha funnits kvar i en slutomgång. Nu tycks ingen bland de sökande vara aktuell. Eller hur ska man annars tolka den långbänk som detta tycks bli? Ska man från departementets sida ta nya tag nu? Rentav annonsera ut tjänsten på nytt? Frågorna hopar sig.

I det nummer av BBL som just gått till produktion (nr 10/2011) publicerar vi en intervju av Gunnar Sahlin med anledning av hans (i alla fall då) förestående pensionering. Vi trodde vi var lite sent ute när vi bestämde tid för intervju bara någon vecka innan han formellt skulle sluta. Lite snopet kan vi konstatera att vi var för tidigt ute…

0 kommentarer

Senaste nytt

Internationellt

Möter attacker med öppna dörrar

Enda sättet att möta antidemokratiska attacker som har drabbat bibliotek i Berlin är att göra precis tvärtom: öppna dörrarna för samtal om demokrati. Det säger Boryano Rickum, bibliotekschef i Tempelhof-Schöneberg, ett av biblioteken som har råkat ut för högerextrema attacker där böcker förstörs.

22 feb 2024 • 2 min

Internationellt

Högerextrem våg mot tyska bibliotek

Kritiska granskningar av högerextrema grupper och den gröna politikern Annalena Baerbocks självbiografi finns bland de böcker som har förstörts. Ett bibliotek i Berlin möter problemet genom att bjuda in författare förstörda böcker för att de ska få diskutera sina idéer.

15 feb 2024 • 2 min

Essä

Grattis på 60-årsdagen!

AI har funnits längre än många av oss har levt, ändå är det först nu som teknologin väcker upphetsad debatt. I stället för att bli skrämda borde vi se de grå vardagsnyttorna, skriver Lars Ilshammar.

14 feb 2024 • 7 min

Nyheter

"Vi är inga gränspoliser"

Göteborg är en av flera kommuner som har markerat mot förslaget om anmälningsplikt. Det har tagits väl emot bland personalen på biblioteken. ”Det känns skönt att vi står eniga”, säger Kristian Schultz, bibliotekarie i Göteborg.

13 feb 2024 • 2 min