Gunnar Sahlin kvar som rb

30 nov 2011 • < 1 min

Det är tydligen svårt att hitta en ny riksbibliotekarie. Idag skulle ha varit sista dagen på jobbet för Gunnar Sahlin...

Foto: Denny Lorentzen

Det är tydligen svårt att hitta en ny riksbibliotekarie. Idag skulle ha varit sista dagen på jobbet för Gunnar Sahlin och en avtackning skulle ske av KB-personalen. Men den blev inställd när det stod klart att Gunnar Sahlin ombetts av Utbildningsdepartementet att stanna kvar till dess att ny riksbibliotekarie har rekryterats.

Inga preciseringar kring hur länge det kan dröja innan en ny rekrytering kan bli aktuell har angetts. Som BBL tidigare har skrivit var det tio sökanden till tjänsten som ny riksbibliotekarie. Tre ska ha funnits kvar i en slutomgång. Nu tycks ingen bland de sökande vara aktuell. Eller hur ska man annars tolka den långbänk som detta tycks bli? Ska man från departementets sida ta nya tag nu? Rentav annonsera ut tjänsten på nytt? Frågorna hopar sig.

I det nummer av BBL som just gått till produktion (nr 10/2011) publicerar vi en intervju av Gunnar Sahlin med anledning av hans (i alla fall då) förestående pensionering. Vi trodde vi var lite sent ute när vi bestämde tid för intervju bara någon vecka innan han formellt skulle sluta. Lite snopet kan vi konstatera att vi var för tidigt ute…

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Ny uppgörelse i Sölvesborg

Sölvesborgs kommunledning har slutit ännu en uppgörelse med chefen för biblioteket. Denna gång är det Anders Nylander som avslutar sin anställning.

26 jan 2023 • 2 min

Internationellt

Avhopp från Gates-finansierad Ifla-stiftelse

Beslut om framtid och ledning har fått tidigare Ifla-ordföranden Christine Mackenzie att lämna styrelsen för stiftelsen SIGL. Samtidigt pågår samtal med SIGL:s generalsekreterare Gerald Leitner, som sparkats från samma position inom Ifla, om en ny roll som rådgivare.

26 jan 2023 • 2 min

Nyheter

Populärt låna elmätare i söder

Elmätare har funnits i många år på flera av landets folkbibliotek, men det är först under senaste året som låntagarna har fått upp ögonen för dem. Åtminstone i södra delarna av landet.

24 jan 2023 • 3 min

Nyheter

Tror på effekt av tillträdesförbudet

I sin bok Stök på bibliotek konstaterar Gunnar Rensfeldt att varken stöket eller varianter av tillträdesförbud är något nytt. Han tror att lagen om tillträdesförbud kommer att göra skillnad.

19 jan 2023 • 4 min

Politik

Debatt om anmälningsplikt, armlängds avstånd och hat och hot

Bibliotek ska vara tillgängliga för alla – men skuggsamhället måste bekämpas, skriver kulturminister Parisa Liljestrand i sitt svar på Lawen Redars två interpellationer som nu debatteras i riksdagen. ”Vilka undantag som ska finnas från anmälningsplikten behöver utredas närmare.”

17 jan 2023 • < 1 min