Nytt pris: Författarnas bästa bibliotek

30 mar 2012 • < 1 min

Författarcentrum Väst och Kultur i Väst har instiftat ett nytt pris – Författarnas bästa bibliotek. Priset ska gå till ett...

Författarcentrum Väst och Kultur i Väst har instiftat ett nytt pris – Författarnas bästa bibliotek. Priset ska gå till ett bibliotek i Västra Götalandsregionen som under det senaste året har visat självständighet och mod vad gäller bokningar av författare. Förhoppningen är att priset ska leda till en diskussion där man tittar på processen kring val av författare, t ex hur man väger litterärt innehåll mot parametrar som försäljningssiffror och popularitet. Förhoppningen är att priset ska sporra till ”mångfald och djup i utbudet”.

Nu väntar man på nomineringar till det nya priset som kommer att delas ut för första gången på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg i september 2012. Sista dag är den 1 september och vem som helst får nominera – det går att nominera även sitt eget bibliotek.

Det vinnande biblioteket får två författarbesök – ”En lång och en kort” – Författarcentrum Västs koncept för att uppmuntra större variation.
– Vi puffar för att biblioteken ska boka två författare samtidigt. På det sättet kan en känd författare få sällskap av en mindre känd. Inte sällan är det den senare som publiken tar till sitt hjärta, säger Kennet Klemets på Författarcentrum Väst.

 

0 kommentarer

Senaste nytt

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min