850 000 euro till bibliotek i Finland

24 mar 2015 • < 1 min

Av 95 ansökningar blev 73 stycken beviljade statsbidrag i södra Finland. Det gäller både allmänna bibliotek och olika projekt. Det...

Av 95 ansökningar blev 73 stycken beviljade statsbidrag i södra Finland. Det gäller både allmänna bibliotek och olika projekt. Det är regionförvaltningsverket som beslutat om bidragen. 

Syftet med utvecklingsbidragen är bland annat att utveckla verksamheten inom biblioteken för barn och unga. Till exempel handlar det om projekt som ska främja läsningen  som hobby. Några projekt som fick bidrag ska utveckla användarvänliga tjänster samt tjänster för olika användargrupper.

Totalt ansökte projekten om drygt 1,9 miljoner euro.

Mer om vilka bibliotek och projekt som beviljats utvecklingsbidrag kan du läsa om här (finska)

0 kommentarer

Senaste nytt

BOKMÄSSAN 2023
Nyheter

Så kan biblioteken använda digital teknik

Immersiva medier och VR, är det något för bibliotek att hålla på med? Kan det till och med vara läsfrämjande? Det menar i alla fall Linda Sävhammar från Biblioteksutveckling Östergötland.

28 sep 2023 • 4 min

Nyheter

Konstnärlig frihet ska garantera armlängds avstånd

Skolbiblioteken lyfts som särskilt viktiga i Mats Svegfors förslag om hur kommunerna ska bli mer delaktiga i kulturpolitiken. Och för att garantera armlängds avstånd ska kommunerna, för att kunna dela ut pengar, skriva under på att de respekterar den konstnärliga friheten.

27 sep 2023 • < 1 min

Krönika

AI-frågor till biblioteken

Vad händer med upphovsrätten när ett verk har skapats av artificiell intelligens? Ska AI-genererade verk omfattas av pliktlagstiftningen och aktivt samlas in av nationalbiblioteken? AI ställer biblioteken inför ett antal fundamentala och rent existentiella frågeställningar, skriver Lars Ilshammar.

25 sep 2023 • 2 min

Nyheter

Dyrare att boka författarframträdanden

Författares bokprat blir dyrare när Sveriges författarförbund höjer sin arvodesrekommendation med tusen kronor. ”Författarna måste kunna leva på sitt arbete", säger förbundets ordförande Grethe Rottböll som inte oroar sig över hur höjningen tas emot av biblioteken.

22 sep 2023 • 2 min