850 000 euro till bibliotek i Finland

24 mar 2015 • < 1 min

Av 95 ansökningar blev 73 stycken beviljade statsbidrag i södra Finland. Det gäller både allmänna bibliotek och olika projekt. Det...

Av 95 ansökningar blev 73 stycken beviljade statsbidrag i södra Finland. Det gäller både allmänna bibliotek och olika projekt. Det är regionförvaltningsverket som beslutat om bidragen. 

Syftet med utvecklingsbidragen är bland annat att utveckla verksamheten inom biblioteken för barn och unga. Till exempel handlar det om projekt som ska främja läsningen  som hobby. Några projekt som fick bidrag ska utveckla användarvänliga tjänster samt tjänster för olika användargrupper.

Totalt ansökte projekten om drygt 1,9 miljoner euro.

Mer om vilka bibliotek och projekt som beviljats utvecklingsbidrag kan du läsa om här (finska)

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min