Klimatdemonstration utanför Bokmässan

27 sep 2019 • < 1 min

På många håll i världen hålls demonstrationer för klimatet i dag, fredag. Så även utanför Bokmässan i Göteborg.

Klimatstrejkare hade samlats framför bokässan på fredagsmorgonen.

Bara ytterst lite på bokmässan handlar om klimatet där årets teman är Sydkorea, jämställdhet och medie- och informationskunnighet. Men framför Svenska mässan i Göteborg där bokmässan hade en grupp demonstranter samlats i ösregnet på fredagsmorgonen.

”We are unstoppable – another world is possible” ropade demonstranter. Någon hade en bandareoll med texten ”How dare you” med hänvisning till Greta Thunbergs tal på FN-mötet i New York.

Ett tiotal poliser fanns på plats, dels med anlendning av mässan och dels med anledning av klimatmanifestationen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Retoriken som tystar röster

Hur gör man när den som använder sig av hatretorik anklagar sina kritiker för samma sak? Och hur kombinerar man yttrandefriheten med kampen mot hatretorik?

29 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Om nationalismens påverkan på kulturen

Färre översättningar, mindre utländsk litteratur och stängning av Världskulturmuseet. Det är några, av många, farhågor som en sent insatt panel lyfte på Bokmässan, med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i valet.

23 sep 2022 • 3 min

Nyheter

Hur ska bibliotekspersonalen behållas?

Förändrade arbetsuppgifter kan vara en förklaring till att många som arbetar på bibliotek funderar på att byta yrke. Men det behövs också mer resurser och fler yrkesgrupper på biblioteken, konstaterades i ett samtal på Bokmässan.

22 sep 2022 • 2 min

Debatt

Slutreplik: Låt oss mötas och diskutera

Vi vill stötta, men stöttandet måste också få innehålla konstruktiv kritik. Det skriver Linnéa Jönsson och Eleonor Pavlov i sin slutreplik om Malmö stadsbiblioteks ”känsliga ämnen”-koncept.

21 sep 2022 • 4 min