Klimatdemonstration utanför Bokmässan

27 sep 2019 • < 1 min

På många håll i världen hålls demonstrationer för klimatet i dag, fredag. Så även utanför Bokmässan i Göteborg.

Klimatstrejkare hade samlats framför bokässan på fredagsmorgonen.

Bara ytterst lite på bokmässan handlar om klimatet där årets teman är Sydkorea, jämställdhet och medie- och informationskunnighet. Men framför Svenska mässan i Göteborg där bokmässan hade en grupp demonstranter samlats i ösregnet på fredagsmorgonen.

”We are unstoppable – another world is possible” ropade demonstranter. Någon hade en bandareoll med texten ”How dare you” med hänvisning till Greta Thunbergs tal på FN-mötet i New York.

Ett tiotal poliser fanns på plats, dels med anlendning av mässan och dels med anledning av klimatmanifestationen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Skarpt och smart eller ett övertramp?

"Sista veckan innan löning! Vi har fyllt på skåpet i entréhallen med utgallrade böcker", skrev Högsbo bibliotek på Instagram intill en bild av böcker av Lena Andersson som sorterats ut. En oskyldig kommentar till författarens uppmärksammade artikel om hungrande barn? Eller ett oförsvarligt agerande av ett folkbibliotek?

25 maj 2023 • 4 min

Nyheter

Många biblioteksanställda kritiska till anmälningsplikt

En stor del av de som är anställda på bibliotek är mycket kritiska till Tidöförslaget om att offentliganställda ska vara skyldiga att anmäla papperslösa. Fackförbundet Dik har frågat sina medlemmar och bara en liten del av de svarande tycker att förslaget är bra.

24 maj 2023 • < 1 min

Nyheter

Tryckfrihetsförordningen blir världsminne

Unesco har utsett tryckfrihetsförordningen till världsminne. Den var den första i världen att reglera rätten att uttrycka sig fritt och ta del av allmänna handlingar. Det unika källmaterialet finns bevarat på Kungliga biblioteket och på Riksarkivet.

22 maj 2023 • 2 min

Krönika

Förskönande bild av bibliotek i totalförsvaret

Diskussionen om bibliotekens roll i totalförsvaret tenderar att bli förskönande. Det är viktigt att stå tryggt med fötterna i sin egen verklighet. Hur andra valt att organisera sig är inget facit, skriver Helene Öberg, ordförande i Svensk biblioteksförening.

22 maj 2023 • 2 min