Klimatdemonstration utanför Bokmässan

27 sep 2019 • < 1 min

På många håll i världen hålls demonstrationer för klimatet i dag, fredag. Så även utanför Bokmässan i Göteborg.

Klimatstrejkare hade samlats framför bokässan på fredagsmorgonen.

Bara ytterst lite på bokmässan handlar om klimatet där årets teman är Sydkorea, jämställdhet och medie- och informationskunnighet. Men framför Svenska mässan i Göteborg där bokmässan hade en grupp demonstranter samlats i ösregnet på fredagsmorgonen.

”We are unstoppable – another world is possible” ropade demonstranter. Någon hade en bandareoll med texten ”How dare you” med hänvisning till Greta Thunbergs tal på FN-mötet i New York.

Ett tiotal poliser fanns på plats, dels med anlendning av mässan och dels med anledning av klimatmanifestationen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Kommentar

Ett sätt att splittra samhället på djupet

Motståndet mot en lag om anmälningsplikt är massivt. Det stod klart – om någon tidigare svävade i ovisshet om saken – under ett seminarium i riksdagen på onsdagsförmiddagen.”Det är Pandoras box – vägen in i ett angiverisamhälle.”

29 maj 2024 • 3 min

Politik

Samtal om anmälningsplikten i riksdagen

Vad skulle en ny lag om anmälningsplikt innebära i praktiken? I morgon, onsdag, debatteras frågan av riksdagsledamöterna Muharrem Demirok (C), Amanda Lind (MP), Magnus Resare (M) och Camilla Mårtensen (L).

28 maj 2024 • 2 min

Digitalisering

AI bidrar till samtal om EU

I Karlskrona kan biblioteksbesökarna snacka EU med en chattrobot. AI görs därmed till en del av ett utvidgat referenssamtal, säger Bengt-Gunnar Österberg, bibliotekarie och platsansvarig för stadsbiblioteks digitala center.

27 maj 2024 • 3 min

Nyheter

Finska tips om nationellt e-bibliotek

Omvärldsbevakning, AI och tips att ta med sig för den som vill skapa nationellt e-bibliotek var några frågor som lyftes på Biblioteteksdagarnas första dag på Sara kulturhus i Skellefteå.

22 maj 2024 • 8 min

Nyheter

Vill göra sjukhusbiblioteken synligare

Sjukhusens bibliotek berörs när de ekonomiskt krisande regionerna ska spara pengar. Det kan försämra vårdkvaliteten, hävdar Anna Videfrost, ordförande i Föreningen Sveriges sjukhusbibliotekschefer, SSBC.

21 maj 2024 • 3 min