Klimatdemonstration utanför Bokmässan

27 sep 2019 • < 1 min

På många håll i världen hålls demonstrationer för klimatet i dag, fredag. Så även utanför Bokmässan i Göteborg.

Klimatstrejkare hade samlats framför bokässan på fredagsmorgonen.

Bara ytterst lite på bokmässan handlar om klimatet där årets teman är Sydkorea, jämställdhet och medie- och informationskunnighet. Men framför Svenska mässan i Göteborg där bokmässan hade en grupp demonstranter samlats i ösregnet på fredagsmorgonen.

”We are unstoppable – another world is possible” ropade demonstranter. Någon hade en bandareoll med texten ”How dare you” med hänvisning till Greta Thunbergs tal på FN-mötet i New York.

Ett tiotal poliser fanns på plats, dels med anlendning av mässan och dels med anledning av klimatmanifestationen.

0 kommentarer

Senaste nytt

Debatt

Replik: Vi måste vara tydliga när vi talar om rasism

Bibliotekarien Einar Ehn-Briem uppskattar att Surrah al-Himidy har modet att ifrågasätta bibliotekssektorns men stör sig ändå på hennes artikel. "För att vi ska kunna diskutera något som uppenbart engagerar så många måste vi veta exakt vad vi menar avviker och eventuellt väljs bort", skriver han i sin replik.

7 dec 2023 • 3 min

Ledare

Omfamna, bemästra och använd AI

Bilderna i nya numret av Biblioteksbladet är AI-genererade. Skulle tidningen även kunna skrivas av en chatbot? "Svaret är nej, men jag ändrar mig kanske om någon lyckas instruera en AI att skriva texter som berör på samma sätt som Annika Nordenskiölds bilder", skriver Thord Eriksson.

30 nov 2023 • 2 min

Digitalisering

Gammal data hotas av utrotning

Med språk hämtat från naturvetenskapens larm om utsatta djurarter listar Digital Preservation Coalition hotade ”digitala arter”. Några är på väg att försvinna, andra är redan så gott som borta – och följderna är förödande, varnar organisationen.

28 nov 2023 • 3 min